Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Παιανίας

Την πρόοδο του έργου «Κατασκευή Δικτύων Απορροής Ομβρίων Υδάτων Δήμου Παιανίας – Β Φάση» αξιολόγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του, μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Γιάννη Ασπρουλάκη, στον χώρο εκτέλεσης του έργου.


Στο πλαίσιο της αυτοψίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παιανίας, Σπύρο Στάμου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Αλεξίου προκειμένου να εξετάσουν τα επιμέρους προβλήματα που απομένουν να αντιμετωπιστούν μέχρι και την τελική ολοκλήρωση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευθύς ως ολοκληρωθεί το έργο (προϋπολογισμού 27.050.000 €), θα παραλαμβάνονται πλημμυρικές απορροές από μια λεκάνη περίπου 11.400 στρεμμάτων, ενώ στην παρούσα φάση με το τμήμα του έργου που έχει ήδη κατασκευαστεί και λειτουργεί, παραλαμβάνονται πλημμυρικές παροχές από 10.000 στρέμματα περίπου.

Το υπόλοιπο τμήμα θα υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών και των απαλλοτριώσεων.

Στα ρέματα του Δήμου Σαρωνικού


Στη συνέχεια, οι κ, Π. Φιλίππου και Γ. Ασπρουλάκης μετέβησαν στο Δήμο Σαρωνικού όπου είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλη Μπούτση και επισκέφθηκαν ρέματα της περιοχής για να διαπιστώσουν σε ποια έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού και να ενημερωθούν για τα ρέματα στα οποία εκκρεμεί ο καθαρισμός (π.χ. ρέμα Αγίας Τριάδος, ρέμα Αγίου Γεωργίου, κ.α.)