Ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης: η Ραχήλ Μακρή, 17η Δημοτική Σύμβουλος του κ. Δημάρχου

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ανθούσα-Γέρακα-Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις” (επικεφαλής της, ο κ. Παναγ. Μερτύρης) αναφέρεται στο έγγραφο διάβημα προς τον Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης το οποίο συνυπέγραψαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της, από κοινού με τις άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και με αίτημα, την αποδοκιμασία των πρόσφατων, ρατσιστικών δηλώσεων της κ. Ραχήλ Μακρή για τον Έλληνα, κορυφαίο μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούνμπο.     

Η ανακοίνωση της παράταξης

“Συνολικά δέκα τρεις (13) Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης, μεταξύ των οποίων όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας “ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ”, καταθέσαμε κοινό έγγραφο διάβημα προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Παλλήνης, ζητώντας την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την καταδίκη των πρόσφατων επαίσχυντων ρατσιστικών δηλώσεων της δημοτικής συμβούλου, κ. Ραχήλ Μακρή κατά του Έλληνα διεθνούς καλαθοσφαιριστή, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πρόκειται για την ίδια δημοτική σύμβουλο την οποία ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος ευχαριστούσε κατά τη διάρκεια του lockdown μέσω ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης (δείτε εδώ http://www.pallini.gr/posts/2812) για την “συστράτευσή” (!!!) της, “δίνοντας το παράδειγμα της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού” (!!!), “χωρίς αστερίσκους και αντιπολιτευτικές κορόνες”, στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την ίδια βέβαια ώρα που ευχαριστούσε την κ. Μακρή για την δήθεν εθελοντική προσφορά της στην “μάχη” κατά του –ανύπαρκτου κατά την ίδια- κορωνοϊού, ο Δήμαρχος και η παράταξή του καταψήφιζαν τις ουσιαστικές προτάσεις της παράταξής μας και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την ενίσχυση των πολιτών του Δήμου Παλλήνης, κατηγορώντας μας για “μικροπολιτικές” σκοπιμότητες.

Θα αναμέναμε να επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά ο κ. Δήμαρχος και να καταδικάσει τις χυδαίες δηλώσεις της κα. Μακρή, που στράφηκε αυτή τη φορά εν είδει ρατσιστικού παραληρήματος κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που κορυφαίου αυτού αθλητή που τιμά την Ελλάδα και τους Έλληνες διαπρέποντας στο παγκοσμίως κορυφαίο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Όμως, τον κατανοούμε, χωρίς να τον δικαιολογούμε: πώς να στραφεί κατά της κας. Μακρή, όταν η ίδια εμπράκτως, έχει θέσει εαυτόν στη θέση της 17ης συμβούλου που λείπει από την παράταξή του.”

«ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»