Παν. Μερτύρης: “Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης”

Τους λόγους για τους οποίους η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης καταψήφισε στην συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 τον Προϋπολογισμό του 2018 εκθέτει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της, κ. Παναγιώτης Μερτύρης.Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης και εν μέσω εγκλήσεων και αντεγκλήσεων με τη δημοτική αρχή. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της μείζονοας αντιπολίτευσης

“Όπως έχουμε προαναφέρει και στην προηγούμενη ενημέρωση, ο Δήμος «τρέχει» να προλάβει το κλείσιμο του χρόνου, συμπιέζοντας πολλά θέματα. Με αυτόν τον τρόπο στερεί την δυνατότητα μιας ουσιώδους και εμπεριστατωμένης συζήτησης για σοβαρά ζητήματα .

Όταν καλείσαι να ψηφίσεις τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου, θα πρέπει να υπάρχει η άνεση χρόνου ώστε να δημιουργούνται οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις και όχι η συνεδρίαση αυτή να έπεται μιας προηγούμενης.

Δυστυχώς, οι «φωστήρες» της πλειοψηφίας έχουν εφεύρει μεθοδεύσεις προκειμένου να είναι τυπικά εντάξει, υποβαθμίζοντας όμως την ουσία των πραγμάτων.

Η παράταξη μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό στο σύνολο του.

Θεωρούμε πως είναι ένας προϋπολογισμός που ουσιαστικά συντηρεί μια σπάταλη γραφειοκρατική υπόσταση υπηρεσιών και διοίκησης, το έργο της οποίας δεν ανταποδίδει στο ελάχιστο, τα αντίστοιχα τόσο μεγάλου κόστους, κοινωνικά αγαθά, ιδιαίτερα στην σύγχρονη συγκυρία.

Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά πως έξοδα χρήσης του μεγέθους των 37.791.923,35 ευρώ όπως εγγράφεται στην εισήγηση, αποδίδουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα;

Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για τους υποφωτισμένους και ανασφαλείς δρόμους;

  • Για τα ανύπαρκτα και βρώμικα πεζοδρόμια;
  • Για την ανύπαρκτη πρόβλεψη parkingστα δημόσια φόρουμ;
  • Για την βρωμιά στους χώρους πέριξ των σκουπιδοτενεκέδων;
  • Για την μονοπώληση του Πολιτισμού από συγκεκριμένους;
  • Για την παντελή έλλειψη αρωγής στα αθλητικά μας σωματεία;
  • Για την χωρίς προσανατολισμό κοινωνική πολιτική; Που το μόνο που καταφέρνει είναι η διόγκωση υπηρεσιών «θεσμοθετώντας» την κατάσταση φτώχειας;
  • Για την κατάσταση στους χώρους ταφής των νεκρών μας;

Μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΚΩΔ.6733.0002.Καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε απόρους δημότες: το 2017 342,43 ευρώ, το 2018 5.000 ευρώ.(πάλι καλά).

ΚΩΔ.6735.Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία: το 2017 0,00 ευρώ, το 2018 6.000 ευρώ.

ΚΩΔ.6236.0003.Μίσθωση τουαλετών για τις γιορτές: Το 2017 δεν υπήρχε ανάγκη, το 2018 2976,00 ευρώ.

ΚΩΔ.6111.Αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων: Το 2017 45.000, το 2018 60.000.

Σελίδες πολλές θα πρέπει να αφιερωθούν για την καταγραφή των όσων η πολυδάπανη διοίκηση Ζούτσου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Συνοπτικά ως κύρια αιτία είναι η συντηρητική – διαχειριστική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ένας δήθεν ψευδοπροοδευτισμός χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στο πεδίο εφαρμογής.

Προχειρότητα, έλλειψη φαντασίας και οράματος, αδυναμία τόλμης για καινοτομίες, αδυναμία πολιτικής βούλησης στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων για την στήριξη της νεολαίας και άλλων ευπαθών ομάδων, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αξιοσημείωτη μπορεί να χαρακτηρισθεί η παρουσία του προϊστάμενου του τμήματος κοινόχρηστων χώρων και κτιριακών έργων του Δήμου, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ήρθε να απολογηθεί για τις κατηγορίες του κ. Μερτύρη, που αφορούν στις παρατυπίες που ακολούθησαν στη  διαδικασία ανάθεσης κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ.770 της Δημ. Ενότητας Γέρακα.

Λυπηρό, αλλά μάλλον έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι.

Ο συγκεκριμένος κύριος χωρίς ουσιαστικά να ανατρέψει τα επιχειρήματα του κ. Μερτύρη από απολογούμενος προσπάθησε, σε μερικές μάλιστα στιγμές, με ασεβή προς το Δημοτικό Συμβούλιο τρόπο, να μετατραπεί και σε κατήγορο! Ο κ. Προϊστάμενος, το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει είναι τον σεβασμό προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν απαντούν από θέση ραχατιού, ούτε με το χέρι στην τσέπη, στον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τις επιλογές του, αλλά θα πρέπει να απαντάει με σοβαρά επιχειρήματα, περιοριζόμενος στους νόμους και τις διατάξεις βάσει των οποίων πράττει.

Θα πρέπει να γνωρίζει πως ιδιαίτερα η Αντιπολίτευση έχει εξ ορισμού υποχρέωση να ελέγχει, και ότι αυτός ως καθ’ ύλη αρμόδιος να δίνει όποτε χρειάζεται τις πρέπουσες εξηγήσεις.

Μήπως τελικά ενοχλεί κάποιους ο έλεγχος;

Αγαπητοί Συνδημότες, πρέπει να αλλάξουν πολλά στον Δήμο μας.

ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ-ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ.