Οι βανδαλισμοί τέλος δεν έχουν! Σοβαρές ζημιές από τραμπούκους στο 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο Παλλήνης

Βανδαλισμοί δίχως προηγούμενο στις σχολικές μονάδες του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης και 2ου Λυκείου Παλλήνης στην περιοχή Κάντζας. Οι δράστες ήταν δύο και επιδόθηκαν στην καταστροφή των εξωτερικών υαλοπαραθύρων περιμετρικά των Σχολείων προκαλώντας σοβαρές ζημίες. Όταν κατά την συνέχιση των βανδαλισμών διαπίστωσαν ότι οι κινήσεις τους καταγράφονταν από κλειστό κύκλωμα εγγραφής εικόνας, φρόντισαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους με μαντήλες και σκούφους και άρχισαν να ξηλώνουν τις κάμερες τις οποίες φεύγοντας πήραν μαζί τους!  

 

Συνολικά, ξήλωσαν 12 κάμερες από τα δύο Σχολεία, φυσικά αυτό δεν επηρέασε τον αποθηκευτικό δίσκο με το περιεχόμενο των βανδαλισμών τους γιατί και οι δύο μονάδες βρίσκονταν στα γραφεία των δύο διευθυντών.

Οι ζημίες που έχουν προκληθεί είναι ιδιαίτερα σοβαρές, τα περισσότερα υαλοπαράθυρα με πρόσοψη στον προαύλιο χώρο είναι σπασμένα , εντύπωση όμως προξενεί η «μανιακή» επιμονή των δύο δραστών να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες καταστροφές και μετά να φύγουν.

Υποστηρικτικό  στοιχείο προς αυτή την εκτίμηση και το εξής «κατόρθωμα» τους: μέσω ενός παραθύρου που ήδη είχαν σπάσει, πέταξαν πολλές πέτρες με στόχο τον υαλοπίνακα εισόδου της αίθουσας πολλαπλών δραστηριοτήτων και τα κατάφεραν!

Κατά την αποχώρησή τους, φρόντισαν και έβαλαν φωτιά στους κάδους απορριμμάτων -δείτε τη φωτογραφία- και είναι απορίας άξιον πως και οι φλόγες στα «μαύρα» μεσάνυχτα δεν έγιναν αντιληπτές από διερχόμενο οδηγό αυτοκινήτου και να ειδοποιήσει την αστυνομία! Πιθανώς για μία ακόμη φορά, να επικράτησε η άποψη «τι θέλω τώρα εγώ να μπλέξω….»

Πάντως, ενδιαφέρον θα είχε αν και όταν συλληφθούν οι δύο τραμπούκοι με τα αρρωστημένα μυαλά, απαντούσαν στο ερώτημα, «γιατί τόσο μένος κατά των σχολείων που ίσως κάποια εποχή να περάσατε και εσείς οι ίδιοι από τις αίθουσές αυτές…»

Της υπόθεσης επιλήφθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Δήμου Παλλήνης , στην κατοχή του οποίου ήδη βρίσκεται και το video εγγραφής των τραμπουκισμών από τους τραμπούκους.

Πληροφορίες του ‘Ν’ αναφέρουν ότι τα χαρακτηριστικά τουλάχιστον του ενός εκ των δύο δραστών είναι σχετικά εμφανή και αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Σε ότι αφορά τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι δύο εγκληματίες, θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα για να αποκατασταθούν, χρήματα που θα πληρωθούν από πόρους του Δήμου Παλλήνης και οι οποίοι, βεβαίως, συγκεντρώθηκαν από τους Δημότες με όλες τις δυσκολίες που επιφυλάσσει  η παρατεταμένη κρίση.

Δήλωση του κ. Άγγελου Λιακόπουλου

Για τους νέους βανδαλισμούς σε σχολεία του Δήμου, μίλησε στον «Ν» ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παλλήνης, κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ο οποίος, εμφανώς προβληματισμένος αναρωτήθηκε «ω ς πότε θα εκδηλώνονται συμπεριφορές αυτού τουχαρακτήρα σε βάρος των Σχολείων μας.»

« Φτάσαμε στο σημείο –είπε ο κ. Α. Λιακόπουλος- να δίνουμε περισσότερα χρήματα για να διορθώνουμε, να αποκαθιστούμε βανδαλισμούς αυτού του μεγέθους και λιγότερα για να προσθέτουμε όποτε προκύπτει λόγος ή αντικειμενική ανάγκη. Ελπίζω στην σύλληψη των δραστών και στην παραδειγματική τιμωρία τους , μήπως και λειτουργήσει αποτρεπτικά και ελαττωθεί ο αριθμός των σοβαρών αυτών κρουσμάτων…»