Νέο διάβημα του Δήμου Κρωπίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε περιοχές του Δήμου.

Τα αιτήματα του Δήμου Κρωπίας  και οι χρόνιες εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής για  εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε περιοχές του Δήμου, εξανάγκασαν το Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κιούση να ηγηθεί αντιπροσωπείας και να συναντηθεί με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης κ. Δημ. Αναγνωστάκη, ζητώντας την άμεση δρομολόγηση των όσων περιέχονται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας της 28ης Ιουνίου 2017 που συνυπέγραψαν συλλογικοί φορείς και κάτοικοι της πόλης. 

 

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Κρωπίας αποτελούσαν εκτός του Δημάρχου, η αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας, Αθηνά Κιούση και ο εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κορωπίου, Γιάννης Δρόσος και από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ., ο υπαρχηγός της, αντιστράτηγος, Αριστείδη Ανδρικόπουλος, ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος, Αντώνης Μπάκας. 

Ο Γενικός Γραμματέας  Δημόσιας Τάξης και τα ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν εντός συγκεκριμένου χρόνου το οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ενώ  το αίτημα για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος φαίνεται να μην ικανοποιείται άμεσα με τον αριθμό που απαιτείται.

Ο Δήμος Κρωπίας σε κάθε περίπτωση αναμένει στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου, επιμένει στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του και οργανώνει νέες συναντήσεις αυτή τη φορά με το Υπ.Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Το ψήφισμα από την  κινητοποίηση στο  Κορωπί την 28η Ιουνίου 2017 με τη συμμετοχή συλλογικών φορέων και κατοίκων

«Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, συγκεντρωθήκαμε στην Οδό Αντωνίου Κιούση για να απαιτήσουμε την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κορωπίου με το προσωπικό που προβλέπεται ώστε να μπορέσει να ασκήσει τις αρμοδιότητές του στο Δήμο Κρωπίας που τα τελευταία χρόνια υφίσταται τις συνέπειες μιας έκρηξης παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένες μορφές ακραίας παραβατικότητας ζούμε σε πολλές περιοχές του Δήμου μας από περιφερόμενες και μετακινούμενες ομάδες ρομά καθώς και από ομάδες ρομά που βρίσκονται στον αυθαίρετο οικισμό στην περιοχή Κούπι και πλήττουν την κοινωνική ειρήνη, γαλήνη και ασφάλεια στο Δήμο μας.

Απαιτούμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους έλληνες πολίτες και όσους νόμιμα διαμένουν ή φιλοξενούνται στη χώρα μας όπως το Ελληνικό Σύνταγμα και οι ευρωπαϊκοί νόμοι προβλέπουν.

Ζητάμε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης , με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών με συγκεκριμένες ενέργειες, νομοθετικές, πρόληψης αλλά και καταστολής στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος μας το 2015, 2016 και 2017.

Ζητάμε επίσης, την πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας σύμφωνα με την οργανική δύναμη που προβλέπεται(και όχι μόνο το 25% της δύναμης) για την καλύτερη αστυνόμευση και προστασία των πολιτών».