Θέατρο: “Απαγορεύεται η Μουσική!” στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας

Τη θεατρική παράσταση “Απαγορεύεται η Μουσική!” ανεβάζουν την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 9:00 το βράδυ στη σκηνή του θεάτρου “Σάρας Μαρκοπούλου” ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.)

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός τίτλος της παράστασης, προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση επιχειρεί να αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική, που παίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Υπόθεση: «Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων ένας στρυφνός, και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής.

Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην καθόλα αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!»

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά, πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα.

Διανομή-Συντελεστές:Το κείμενο υπογράφουν οι, δύο φορές βραβευμένοι με το Κρατικό Βραβείο, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη.

Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου

Στίχοι: Έμη Σίνη

Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου

Κίνηση – χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος

Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου

Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος

Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας

Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος

Βίντεο: Χρήστος Μασσαλάς

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Κοιλάκος.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου παρακαλούν τους δημότες που προγραμματίζουν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της Τετάρτης, 5 Ιουλίου προσερχόμενοι να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.