Βανδαλισμοί στον ξύλινο πεζόδρομο της Αγίας Μαρίνας Πόρτο ράφτη

Βανδαλισμοί

Άγνωστοι βανδάλισαν τον ξύλινο πεζόδρομο στην Αγία Μαρίνα Πόρτο Ράφτη προκαλώντας ζημίες που απαιτούν κόστος και χρόνο για την αποκατάστασή τους. Το φαινόμενο ασφαλώς και δεν είναι πρωτόγνωρο τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και στους περισσότερους Δήμους της ευρύτερης περιοχής μας.  

 

Το στοιχείο που προκαλεί, προβληματίζει και χρήζει ανάλυσης, είναι η “σιωπηρή” ανοχή που επιδεικνύεται από μεγάλο αριθμό πολιτών που αρκετές φορές συμβαίνει να είναι αδιαμαρτύρητοι μάρτυρες των βανδαλισμών ή αποφεύγουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά. Οι πρόσφατοι βανδαλισμοί, προκάλεσαν την οργή του Δημάρχου κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη και το συναίσθημα αυτό αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί: 

 

Την Τρίτη, 23 Μαϊου 2017, είχαμε επανάληψη του απαράδεκτου φαινομένου βανδαλισμού του ξύλινου Πεζοδρόμου, στην Αγ. Μαρίνα, στο Πόρτο Ράφτη. Το έργο αυτό, που συνεχίζουμε να συντηρούμε και να αποκαθιστούμε κάθε φορά – σε μια ασφυκτική οικονομικά εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – αποτελεί κόσμημα για το Δήμο μας, αναδεικνύει τη μοναδική φυσική ομορφιά του κόλπου του Πόρτο Ράφτη και το απολαμβάνουν χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες, φαίνεται, ότι «έχει μπει στο μάτι» κάποιων. Θέλουμε να γνωρίζουν οι «κύριοι» αυτοί, ότι η περίοδος «ανοχής» έληξε!

Η φθορά δημόσιας περιουσίας αποτελεί ποινικό αδίκημα και πλέον, θα αντιμετωπίζεται, με την άμεση συνεργασία των Αρχών. Σας καλούμε, να συμβάλουμε όλοι μαζί στο σεβασμό και στην προστασία της δημόσιας περιουσίας του Δήμου μας. Είναι το κοινό μας σπίτι!”