Ακύρωση του Π.Δ. περί εντάξεως 4 περιοχών της Παλλήνης στο Σχέδιο Πόλης, ζητάνε ο «Λόφος Έντισον» & η εταιρεία «Δωδώνη»

Τα προβλήματα με τις εντάξεις πολεοδομικών ενοτήτων της δημοτικής ενότητας Παλλήνης στο Σχέδιο Πόλης τελειωμό δεν έχουν. Εκεί που οι ενδείξεις δείχνουν ότι ξεπεράστηκαν οι κάθε μορφής σκόπελοι, προκύπτει νέο πρόβλημα με κύρια συνέπεια την επί αόριστον καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εντάξεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο Παλλήνης, την πόλη και κυρίως για τους ενδιαφερόμενους πολίτες οι οποίοι, εξακολουθούν να τελούν υπό ιδιότυπη ομηρεία επί περίπου 25 χρόνια! 

Τι νέο προέκυψε;

Η Διαχειριστική Επιτροπή του συγκροτήματος κατοικιών «Λόφος Έντισον» Παλλήνης (περιοχή πρώην Ασύρματος Παλλήνης) και η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ» η οποία ως γνωστόν εδρεύει επί σειρά πολλών ετών στην Παλλήνη (Δωδώνης 31) προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας ζητώντας

την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος της 14ης Μαρτίου 2014 με περιεχόμενο την «Έγκριση πολεοδομικής μελέτης τμημάτων των Πολεοδομικών Ενοτήτων Π.Ε.1 «Καραούζι», Π.Ε.8 «Παπαχωράφι», Π.Ε. 9 “Μάριζα”, Π.Ε. 13 «Νέα Παλλήνη» της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.

Οι αιτήσεις ακύρωσης στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με διαφορετική πρόταξη λόγων ακυρότητας από την κάθε πλευρά, αμφότερες κατατέθηκαν στο ΣτΕ την ίδια ημέρα, (22 Μαΐου 2014) και κοινοποιήθηκαν στο Δήμο Παλλήνης επίσης την ίδια ημέρα. (10 Ιουνίου 2015)

Δικάσιμος και για τις δύο υποθέσεις έχει οριστεί η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και χάριν ανάγκης καλής προετοιμασίας του Δήμου Παλλήνης, ο Δήμαρχος Κ. Αθαν. Ζούτσος ανέθεσε επί αμοιβή στο τεχνικό γραφείο «Ι.ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε» την σύνταξη εξειδικευμένων τεχνικών εκθέσεων προκειμένου ο Δήμος να ασκήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις ενώπιον του Σ.τ.Ε. υπέρ του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο όπως προαναφέρθηκε, εγκρίθηκαν οι τέσσερις πολεοδομικές ενότητες. (όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του «Ν» πρόκειται για το τεχνικό γραφείο που διαχειρίστηκε εξ αρχής την σύνταξη των μελετών ένταξης των παραπάνω περιοχών στο Σχέδιο Πόλης.)