Άμεση αντίδραση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη στους πλειστηριασμούς κατοικιών 4 συνδημοτών του

Τρόπους αποτελεσματικής παρέμβασης υπέρ τεσσάρων συνδημοτών του που βρίσκονται ένα “βήμα” πριν τον πλειστηριασμό των κατοικιών τους, αναζητάει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Σωτήρης Μεθενίτης (δικηγόρος στο επάγγελμα) εκτός της νομικής υποστήριξης η οποία, ήδη, παρέχεται χωρίς καμία επιβάρυνση των κατόχων τους.

Η άμεση αντίδραση του κ. Σ. Μεθενίτη, ευαισθητοποίησε μεγάλο αριθμό δημοτών του Δήμου οι οποίοι και τον ενθαρρύνουν στην συνέχιση της προσπάθειάς του, προκειμένου να σωθούν τα σπίτια ανθρώπων που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την παρατεταμένη κρίση (ανεργία, μείωση εισοδημάτων, κ.ά.) και αδυνατούν να ανταποκριθούν τα τελευταία χρόνια στις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει ήδη ενημερωθεί από τέσσερις (4) συμπολίτες μας, για την Κατάσχεση, που επισπεύδεται σε βάρος της πρώτης κατοικίας τους, λόγω κόκκινου τραπεζικού δανείου!

Ο Δήμος μας, αξιολογώντας τα οικονομικά δεδομένα τους και μέσω των απόρρητων στοιχείων, που διαθέτει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό τους σπίτι, λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας, θα σταθεί δίπλα τους και θα αγωνιστεί να τους προστατεύσει, με δυο τρόπους:

1) Με την ΔΩΡΕΑΝ παροχή νομικής υποστήριξης, μέσω Δικηγόρου, που θα αναλάβει την υπόθεσή τους.

2) Θα εξετάσει, είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με γειτονικούς Δήμους, την σύσταση Εταιρείας ειδικού σκοπού, με καταβολή χρημάτων από τον Δήμο, με στόχο, την αγορά των πρώτων κατοικιών και την επαναπόδοση, του μοναδικού σπιτιού τους, στους συμπολίτες μας!

Ήδη, εκπλειστηριάστηκε πρώτη κατοικία στην Αττική, με τίμημα, κάτω από δέκα χιλιάδες (10.000) Ευρώ (!!) και η προστασία, από το Νόμο Κατσέλη, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, πλέον, μετά την Πρωτοχρονιά!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα προσπαθήσει κανένας Συμπολίτης μας, να μην μείνει άστεγος, μετά την 1η Ιανουαρίου !