Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821» στο Δήμο Παλλήνης

Ανακοινώθηκε από το Δήμο Παλλήνης το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου ««25ης Μαρτίου 1821» στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης.

Ο εορτασμός αρχίζει αύριο, Τρίτη, 23 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 25 Μαρτίου με επιμνημόσυνη δέηση στους χώρους των Ηρώων των τριών δημοτικών ενοτήτων με καταθέσεις στεφάνων υπέρ πεσόντων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID – 19, οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το πρόγραμμα του εορτασμού

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής της 23ης Μαρτίου 2021 μέχρι το βράδυ (δύση) του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, Ιδιωτικών καταστημάτων και κοινόχρηστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες της 24 ης και 25 ης Μαρτίου 2021.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα 07:30 Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς.

Ώρα 10:10 Προσέλευση των προσκεκλημένων.

Α. Στην έδρα του Δήμου, στο Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στο Γέρακα προσέλευση του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ζούτσου, μετά της εκπροσώπου της Περιφέρειας, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης και του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Β. Στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, στον Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνα, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Αβαρκιώτης Φώτη, ως Αναπληρωτή Δημάρχου, μετά του εκπροσώπου της Περιφέρειας.

Γ. Στη Δημοτική Ενότητα Ανθούσας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, προσέλευση της Αντιδημάρχου κας. Μαρίας Διακάκη.

Ώρα 10:30 Δοξολογία.

Ώρα 10:45 – Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο των Ηρώων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων – Σιγή ενός λεπτού. – Εθνικός Ύμνος