ΣΥΡΙΖΑ: “ο Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον Αποστολάκη”

Επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε μετά τον ανασχηματισμό – και προφανώς μετά την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίησή του – ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές ο κ. Αποστολάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα δεχτεί τη θέση του υπουργού και ότι θα προχωρήσει άμεσα σε ανακοίνωση της απόφασή του.

Από την Κουμουνδούρου δεν υπεισέρχονται σε περισσότερες λεπτομέρειες για την επικοινωνία Αποστολάκη – Τσίπρα, αναμένουν την αντίδραση και τις εξηγήσεις του Μαξίμου, και μιλούν για «χώρα – τσίρκο» υπαινισσόμενοι ελαφρότητα και ανευθυνότητα στους κυβερνητικούς χειρισμούς για μια διαδικασία όπως αυτή του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Με ερωτηματικό είναι για την ώρα αν το Μαξίμου προχώρησε σε ανακοίνωση του ονόματος του πρώην υπουργού χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ξεκάθαρη συναίνεση, όπως ο ίδιος φέρεται να αφήνει να εννοηθεί.

Από την Κουμουνδούρου υιοθετούν αυτή την ερμηνεία όπως προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Αποστολάκη ότι δεν αποδέχεται τη θέση.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για «παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο» και αναφέρονται σε απόπειρα του Κ. Μητσοτάκη να «παγιδεύσει» τον Β. Αποστολάκη «ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.

Πάντως με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασκευάζει ως προς το σκέλος των προηγούμενων αιχμηρών δηλώσεων και διαρροών περί «αποστασίας», «εξαγοράς», κλπ ως προς το πρόσωπο του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Για την ακρίβεια η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης επιχείρησε να «παγιδεύσει» τον πρώην υπουργό Άμυνας διότι συνειδητοποίησε πως «δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση», αντιθέτως στον δημόσιο βίο υπάρχουν και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη απ’ τα αξιώματα».

Νωρίτερα σε διαρροές της η Κουμουνδούρου, μεταξύ άλλων, ευχόταν «καλή τύχη» στον πρώην υπουργό, προσθέτοντας ότι «καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Αναλυτικά:

«Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.

Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».