Προβληματισμός του Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα Γυμνασίων & Δημοτικών τις τελευταίες 20 μέρες του σχολικού έτους

Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με καθηγητές και επιδημιολόγους εξέφρασε την ανησυχία του και τις έντονες επιφυλάξεις του για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας όλα τα σχολεία.  

Την ανησυχία και τις επιφυλάξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών μεταφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα σειρά τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως, αναφέρουν, «ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις του, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας – για μόλις είκοσι μέρες – όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια».

Σημείωσε, χαρακτηριστικά, ότι «τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων».

Τέλος, τόνισε ωστόσο ότι «η περίπτωση της τρίτης Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών είναι διαφορετική, ώστε να μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».