Προβληματισμός για τα αυξημένα κρούσματα. Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, πρωθυπουργού και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης

Με τις μετακινήσεις των πολιτών να αυξάνονται καθημερινά, καθώς πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, στην κυβέρνηση προβληματίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ολόκληρη της χώρα.

Τη Δευτέρα στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Ζητούμενο είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, αλλά και η καταγραφή των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου στο διάστημα που ακολουθεί τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενισχύσεις σε Δήμους και Περιφέρειες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας και ειδικότερα τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στα νησιά και ειδικότερα στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους εκπροσώπους δημάρχων και περιφερειαρχών να βοηθήσουν και αυτοί στην επιτήρηση των μέτρων και στην ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη εμβολιασμού τους.

    • Στις 16:00 ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.