Κριτική παρέμβαση του Σταύρου Κούλογλου για τις συνδικαλιστικές εκλογές στο νοσοκομείο «Αττικό»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με άρθρο του στο tvxs.gr αναδεικνύει τα αποτελέσματα των εκλογών στο “ΑΤΤΙΚΟ” νοσοκομείο στις οποίες οι δυνάμεις της Αριστεράς κυριάρχησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την τελευταία θέση.

Ο Στ. Κούλογλου θεωρεί, ότι το αποτέλεσμα αποτελεί “καμπανάκι” κινδύνου για την Κουμουνδούρου και το χτυπάει:

Η ανάρτηση του Σταύρου Κούλογλου

Η συμμετοχή για την εκλογή Διοίκησης στο σωματείο του νοσοκομείου αναφοράς «ΑΤΤΙΚΟ» ήταν μαζική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στις κάλπες βρέθηκαν 1.027 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 999 έγκυρα.

Έλαβαν για τo Δ.Σ:

Η αύξηση της συμμετοχής ήταν άνω του 30%, από 783 σε 1027. Οι δε παρατάξεις που πρόσκεινται στην Αριστερά, προσέγγισαν το 75%!

Στους δύο πρώτους συνδυασμούς πρώτευσαν οι κκ Ρίζος Μιχάλης (δ/ντης ΕΣΥ στη ΜΕΘ) και Σιδέρης Γιώργος (ειδικευόμενος της ΩΡΛ κλινικής), που πρόσφατα είχαν μιλήσει στο TVXS για τα θέματα της πανδημίας και τις ελλείψεις, καθώς και για τα «ξεχειλωμένα» ιατρικά πρωτόκολλα, όπου νοσηλευτές που είχαν έρθει σε επαφή δεν έμπαιναν σε καραντίνα.

Παρά την μεγάλη άνοδο της Αριστεράς, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μόνο 28 ψήφους. Αυτό δείχνει ότι δεν αρκούν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υστερεί σε μεγάλο βαθμό στους μαζικούς χώρους.

Ο πολύ μικρός αριθμών ψήφων σχετίζεται και με την πολιτεία των επί ΣΥΡΙΖΑ υπευθύνων διοίκησης στο νοσοκομείο, γεγονός που δεν παρατηρήθηκε μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μπορεί να μην αναπτύχθηκαν πρακτικές διαφθοράς ή όσα άλλα βλέπουμε επί των σημερινών, νεοδημοκρατικών διοικήσεων και αυτό είναι πολύ θετικό και κεφάλαιο για το μέλλον. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναπτύχθηκαν νοοτροπίες φεουδάρχη και πρακτικές τοπικού σατράπη, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Αριστερά.

Το Tvxs είχε παρουσιάσει, ασκώντας δριμύτατη κριτική, την παρόμοια περίπτωση ενός διορισμένου διευθυντή περιφερειακής διεύθυνσης (Σφαγή στο υπουργείο Παιδείας) που αντιμετώπιζε με ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο ύφος και αντίστοιχες πρακτικές τους καθηγητές ειδικής εκπαίδευσης, οδηγώντας εκατοντάδες στην ανεργία, σαν να ήταν ο χειρότερος γραφειοκράτης του καπιταλισμού.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν διόρθωσε το λάθος, παρότι γνώριζε το πρόβλημα.

Παρόμοιες αλαζονικές συμπεριφορές, που το αξιοσημείωτο είναι ότι ούτε παρουσιάστηκαν στην ηγεσία της κυβέρνησης ούτε ευνοήθηκαν από αυτήν, συνέβαλαν σημαντικά στην δημιουργία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ συνδρόμου, με τις αιτίες του οποίου το κόμμα και η ηγεσία του ελάχιστα έχουν ασχοληθεί.

Όλα όμως δείχνουν, όπως άλλωστε και η σημερινή δημοσκοπική αντοχή της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση, ότι δεν αρκούν οι έξυπνες και σωστά επιλεγμένες τακτικές κινήσεις του Α. Τσίπρα, όπως η πρόταση δυσπιστίας για τον πτωχευτικό νόμο.

Οι έκτακτες καταστάσεις της περιόδου 2012-15 δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Μπορεί να υπάρξουν συνθήκες σοβαρής κρίσης, ανάλογες με αυτές που δημιούργησε η ανάλγητη και αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στο Αττικό νοσοκομείο, αλλά οι προχθεσινές εκλογές δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει κερδισμένος από αυτές, Διότι έχει ξανακυβερνήσει, δεν είναι η πρώτη φορά.

Χωρίς να προκαλέσει ένα νέο κύμα εσωστρέφειας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σκύψει στις αιτίες της ήττας από τον κ. Μητσοτάκη και να τις συζητήσει ενόψει του Συνεδρίου. Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιηθεί ότι τα πολύ κακά αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο, είτε πρόκειται για δήμο ή για σωματείο, βασικά δεν οφείλονται σε πρόσωπα, αλλά αποτελούν συλλογικό πρόβλημα.

Και ότι πρέπει να ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια οργάνωσης και ανάδειξης στελεχών που πιστεύουν στις αξίες της αριστεράς και ενεργούν πρώτα από όλα για το κοινό καλό. Οι εκλογές στο Αττικό πρέπει να αναγνωριστεί -και είναι- σήμα κινδύνου.