ΚΚΕ (μ-λ):  Να αρθεί τώρα το κλείσιμο της πλατείας της Αγίας Παρασκευής

(Δελτίο Τύπου) Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη βία των ΜΑΤ και την ρήξη χημικών στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία από την συνάθροιση νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων που μετά τη λήξη της καραντίνας αντάμωσαν ξανά με τους φίλους τους στον καθαρό αέρα ενός δημόσιου χώρου. 

Καταγγέλλουμε την στάση του δημάρχου της Αγίας Παρασκευής, στέλεχος της νέας Δημοκρατίας, που επικροτεί την επέμβαση των ματ και το κλείσιμο της πάνω πλατείας της Αγίας Παρασκευής.

Στην περίπτωση των συναθροίσεων των νέων στις πλατείες δεν ισχύει το ότι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν;

Είναι διαφορετικοί αυτοί οι νέοι από τους άλλους της τρίτης λυκείου που χωρίς μάσκες την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μάη στα στοιβαχτούν ανά 15 σε αίθουσες τρώγλες(που πολλές δεν διαθέτουν φυσικό αερισμό) για να επαναλειτουργήσουν τα σχόλια στα πλαίσια της κανονικότητας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για να ξαναρχίσει να λειτουργεί η καπιταλιστική οικονομία;

Είναι ντροπή για την δημοτική αρχή να επικαλείται το επιχείρημα ότι η πάνω πλατεία είναι χώρος διακίνησης ναρκωτικών και ότι οι συναθροίσεις σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Και είναι ντροπή γιατί οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων μετέτρεψαν την πάνω πλατεία σε στέκι από μπαρ και καφετιέρες. Γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις διαμαρτυρίες των κατοίκων μετέτρεψαν αυτό το οικιστικό κομμάτι της πόλης σε μια ιδιότυπη Τρούμπα της ευρύτερης περιοχής.

Αυτά που λένε η κυβέρνηση και ο δήμαρχος είναι του αέρα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μεγάλο κομμάτι νεολαίας ήταν και είναι αντίθετο με αυτές τις επιλογές της δημοτικής αρχής για την πάνω πλατεία και με εκδηλώσεις, συζητήσεις, μουσικές βραδιές προσπαθούν καιρό τώρα να αλλάξουν τη χρήση της πλατείας. Η χρήση που επέβαλε η δημοτική αρχή έφερε τα ναρκωτικά κι όχι η νεολαία που μαζεύτηκε να πιει μια μπύρα.

Είναι φανερό ότι οι νέοι άνθρωποι με το μάζεμα τους στις πλατείες εκφράζουν και δικαίως την αντίθεσή τους στα μέτρα καραντίνας και ατομικής ευθύνης που στην πράξη ξεπλένουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και φροντίδας όσον αφορά την περίθαλψη και την υγεία του λαού.

Αυτή την αντίθεσή επιχειρεί να κάμψει η κυβέρνηση ξεκινώντας από το ωμό χτύπημα και την χρήση χημικών στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Χωρίς να υποτιμούμε την ανάγκη των ατομικών μέσων προφύλαξης γιατί η πανδημία είναι εδώ δεν θεωρούμε ότι οι συναθροίσεις νέων ανθρώπων στις πλατείες είναι η υγειονομική βόμβα.

Η υγειονομική βόμβα είναι οι πολιτικές του καπιταλισμού για την περίθαλψη του λαού αλλά και τα αντιλαϊκά αντιδραστικά αντεργατικά μέτρα που συνοδεύουν και θα συνοδεύσουν πιο έντονα τις πολιτικές αυτές σε βάρος της νεολαίας και των εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία

Έξω τα ΜΑΤ τις πλατείες
Ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στους δημόσιους χώρους οπότε το επιθυμούν και χωρίς κανέναν έλεγχο

ΚΚΕ(μ-λ)

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!