Φ. Γεννηματά: Δε βολευόμαστε με το 8%. Μπορούμε να διαμορφώσουμε τον προοδευτικό πόλο

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εναντίον Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή της ότι ο φορέας θα είναι το επόμενο διάστημα η μοναδική ισχυρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Δε βολευόμαστε με το 8%, εμείς είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε τον προοδευτικό πόλο, απευθύνομαι σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη και τον καλώ να στηρίξει το σχέδιο προοδευτικών αλλαγών που προτείνουμε» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν είναι και δεν θα γίνει συμπλήρωμα

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, υπό το σύνθημα «Νέα αλλαγή με προοδευτικό σχέδιο», ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την ηγεσία του φορέα, το 2021 ξεκαθαρίζοντας ότι θα τηρηθεί πλήρως το καταστατικό.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε μπορεί να διαχειριστεί την νέα κρίσι κι ότι επιχειρεί στη σκιά της πανδημίας να εφαρμόσει όλες τις ιδεοληπτικές της εμμονές. «Εφαρμόζει συντηρητική πολιτική η κυβέρνηση που βρίσκεται στον αντίποδα ότι βρίσκεται απέναντι από τις ανάγκες της κοινωνίας».

Επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να οργανώσουν την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τις επιπτώσεις στο ΕΣΥ, στην οικονομία, στην παιδεία, στους μικρομεσαίους.

«Αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας, θα έπρεπε να τον εφεύρει ο κ. Μητσοτάκης»

Επίσης, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. «Σήκωσε τη σημαία της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς αλλά απέτυχε, δε μπορεί να ανασυγκροτήσει την Κεντροαριστερά ο πρώην συνεταίρος του Καμμένου» ανέφερε.

«Είναι αδύναμος αντίπαλος για τον κ. Μητσοτάκη, αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον εφεύρει» είπε για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα διακήρυξε πως είναι ανοικτές οι πόρτες του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σ΄ όσα στελέχη πικράθηκαν ή διαφώνησαν αλλά δεν πήραν θέσεις στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Χωράνε όλοι. Για μας η ηθική στην πολιτική είναι καθοριστική», είπε.

Τέλος, θετικά σχολίασε η κ. Γεννηματά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και τη αναβάθμιση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.