ΚΙΝ.ΑΛ: η κυβέρνηση πιάστηκε για τα εμβόλια με τη γίδα στην πλάτη και ανακάλυψε …Plan B

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, εκδόθηκε ανακοίνωση αναφορικά με τον διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση για τα εμβόλια και τον ολοκλήρωσε σε μια ημέρα. Ακολουθεί:

Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μαζί και η ελληνική αναμένουν ήδη από την άνοιξη το εμβόλιο, ενώ από το καλοκαίρι ήταν γνωστό ότι θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του έτους.

Άρα, έπρεπε να προετοιμαστεί κατάλληλα σε όλα τα επίπεδα, από την παραλαβή, τη διανομή και τα κέντρα εμβολιασμού, μέχρι την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, την κατηγοριοποίηση των ομάδων πληθυσμού, την τεχνική υποστήριξη κλπ.

Σήμερα όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανέτοιμη.

Έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι η διαχείριση της πανδημίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δικαιολογεί ή να συγκαλύπτει χαριστικές ρυθμίσεις, πελατειακές σχέσεις, κατάργηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Όμως και εδώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς και θύμισε σε όλους τον παλαιοκομματισμό της Δεξιάς: από τα voucher και τις λίστες Πέτσα, μέχρι τις νυχτερινές τροπολογίες, τον προνομιακό εμβολιασμό των γαλάζιων παιδιών και τον διαγωνισμό για την πλατφόρμα των εμβολίων.

Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου το απόγευμα. Με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με κόστος 896.520 € για το Δημόσιο, προθεσμία υποβολής προσφορών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί.

Άρα μόλις με μία εργάσιμη μέρα για να κατατεθούν οικονομικές και τεχνικές προσφορές για ένα τόσο σημαντικό έργο. Του οποίου η προθεσμία υποβολής τελειώνει, αφού το σύστημα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση θα λειτουργεί ήδη από σήμερα Δευτέρα!

Για του λόγου το αληθές, την ίδια στιγμή που ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, τόσο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι η παρουσίαση και η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το θέμα αναδείξαμε πρώτοι εμείς, αναγκάζοντας το Μαξίμου να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και εφήυραν την δικαιολογία του Plan B. Ότι δηλαδή η προκήρυξη αφορά ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει το πρώτο! Προκηρύσσουν δηλαδή διαγωνισμούς-μαϊμού, υψηλού κόστους για την τσέπη των φορολογουμένων, με προκλητικές διαδικασίες, για να υλοποιήσουν ένα Plan B.

Με την ίδια λογική, μπορεί η Κυβέρνηση για κάθε δημόσιο έργο να προκηρύσσει και ένα εναλλακτικό!

Έτσι αντιλαμβάνονται το δημόσιο χρήμα και το δημόσιο συμφέρον. Χρησιμοποιούν την πανδημία για να χτίσουν ένα νέο πελατειακό γαλάζιο κράτος. Μόνο που απέναντί τους θα συνεχίσουν να έχουν το Κίνημα Αλλαγής.

Τη μόνη αξιόπιστη και πραγματική αντιπολίτευση, τη μόνη πολιτική δύναμη που υλοποίησε τις μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που έδωσαν στον πολίτη δύναμη και λόγο.