Αλ. Χαρίτσης για το Ταμείο Ανάκαμψης: “από τους πανηγυρισμούς, στην πραγματικότητα”

Αλέξανδρος Χαρίτσης

«Κάθε μέρα που περνάει η πραγματικότητα διαψεύδει την τεχνητή κυβερνητική προπαγάνδα για τη “μεγάλη επιτυχία της χώρας” σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης» επισημαίνει σε on camera δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι, όπως επιβεβαιώνουν οι τελευταίες πληροφορίες, «ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το Συμβούλιο Κορυφής με 7 δισ. λιγότερες επιχορηγήσεις από ό,τι προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν».

«Η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη θέσπιση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης του Ταμείου με αυξημένες εξουσίες που συνδέει την εκταμίευση με την υλοποίηση επώδυνων “μεταρρυθμίσεων” μνημονιακού τύπου» υπογραμμίζει ο ίδιος, την ώρα που «οι πληροφορίες για το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη μιλούν για “μεταρρυθμίσεις” λιτότητας που η ίδια η κυβέρνηση σχεδιάζει». Και καταλήγει:

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη ψεύτικους πανηγυρισμούς, αλλά σχέδιο, συμμαχίες και διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Κάθε μέρα που περνάει η πραγματικότητα διαψεύδει την τεχνητή κυβερνητική προπαγάνδα για τη “μεγάλη επιτυχία της χώρας” σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το Συμβούλιο Κορυφής με 7 δισ. λιγότερες επιχορηγήσεις, δηλαδή σχεδόν 4% του ΑΕΠ, από ό,τι προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν.

Και όχι μόνο αυτό.

Η κυβέρνηση όχι μόνο πήρε λιγότερα από όσα λέει, αλλά υποσχέθηκε πολύ περισσότερα από όσα ισχυρίζεται. Αποδέχτηκε τη θέσπιση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης του Ταμείου με αυξημένες εξουσίες που συνδέει την εκταμίευση με την υλοποίηση επώδυνων “μεταρρυθμίσεων” μνημονιακού τύπου.

Οι πληροφορίες άλλωστε για το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη -το οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει κρυφό παρά τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – μιλούν για “μεταρρυθμίσεις” λιτότητας που η ίδια η κυβέρνηση σχεδιάζει. Αυτές δηλαδή που θέλουν να επιβάλλουν στις χώρες του Νότου οι αντιδραστικές δυνάμεις του Βορρά.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη καθημερινά με τη δίνη της ύφεσης και την επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας. Δεν έχει ανάγκη ψεύτικους πανηγυρισμούς, αλλά σχέδιο, συμμαχίες και διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.