Εντός του τρέχοντος έτους η νομική συγχώνευση Εθνικής και Eurobank

Μέχρι τέλους Φεβρουαρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της ανταλλαγής μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων πρέπει να έχει υλοποιηθεί στα μέσα του έτους, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος κ. Αλεξ. Τουρκολιάς.

“Καθοριστικοί άξονες της στρατηγικής του ομίλου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής του και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τουρκολιάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση της Εθνικής προς τους μετόχους της Eurobank, εγκρίθηκε υπό προϋποθέσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως έγινε γνωστό χθες, Δευτέρα..

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα να προχωρήσει σε αλλαγές τεχνικού περιεχομένου στο συνοδευτικό έντυπο του πληροφοριακού δελτίου ώστε να απεικονιστούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στοιχεία τα οποία είναι χρήσιμα για την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών.

Η προσφορά της Εθνικής διαμορφώνεται με σχέση ανταλλαγής 58 νέες μετοχές για κάθε 100 μετοχές της Eurobank. Η αξία των νέων μετοχών είναι 1 ευρώ ανά μετοχή.

Οι μέτοχοι της Eurobank, οι οποίοι εκπροσωπούν συνολικά ποσοστό 43,6% του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν τις μετοχές τους στη δημόσια πρόταση.