Οι φορολογικές δηλώσεις & οι συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με το Δημόσιο στην κατοχή ιδιωτικής εταιρείας!

Αστυνομική επιχείρηση και έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε χθες (07.01.2013) σε εταιρεία που βρίσκεται στην Αργυρούπολη και στη Δάφνη Αττικής, απασχολεί προσωπικό 38 υπαλλήλων και κατείχε παράνομα εκατομμύρια στοιχεία πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε τρεις διακομιστές της (servers), εντοπίστηκε ψηφιακή βάση δεδομένων (σε ξεχωριστούς πίνακες) με πάνω από 67 εκατομμύρια εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων και καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. Α.Φ.Μ.) κ.ά., τα οποία φέρεται να έχουν διαρρεύσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Μεταφορών. Σημειώνεται ότι ο ακριβής αριθμός των εγγραφών δεν έγινε δυνατό να μετρηθεί στην επιτόπια έρευνα λόγω δυσχέρειας συσχέτισης μεταξύ των πινάκων και της βάσης δεδομένων.

Εντύπωση προξένησε στους αστυνομικούς, το γεγονός ότι βρέθηκαν όλες οι φορολογικές δηλώσεις και τα χρέη των πολιτών, στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για τα ΙΧ και τα ακίνητα των πολιτών, τις δόσεις που χρωστούν στις εφορίες και σχεδόν όλα τα στοιχεία των συναλλαγών τους με το δημόσιο.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • δύο κεντρικοί διακομιστές (servers) με έξι (6) σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB
  • ένας κεντρικός διακομιστής (server) με τρεις (3) σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB
  • ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes) και
  • πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις.

Όλα τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ η εταιρεία πουλούσε τα στοιχεία του κάθε πολίτη σε δεκάδες εταιρείες έναντι εκατοντάδων ευρώ για τον κάθε ένα.

Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας (59χρονος ημεδαπός), ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ημεδαποί, ο 31χρονος Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ο 59χρονος συλληφθείς Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ερευνάται η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση των δεδομένων αυτών.

_____________

Σχόλιο «Ν»: όταν ο πολίτης αυτής της χώρας εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την δυσπιστία του προς τη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και φερεγγυότητα του κράτους και των λειτουργών του, έχει απόλυτο δίκιο. Δεν τον ενδιαφέρει τον πολίτη αν υπάρχουν επίορκοι υπάλληλοι ή μη….. Δουλειά της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ό,τι πολυτιμότερο της εμπιστεύεται ο πολίτης. Τα προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα του…

Αιδώς Αργείοι…