Ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής μας, εμφανίζονται από την Εφορία να οφείλουν το “χαράτσι” του 2012 ενώ το είχαν πληρώσει μέσω της ΔΕΗ

eetide_2012
eetide_2012

Πολίτες που συμβαίνει να είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή μας, ανακάλυψαν ότι αν και πλήρωσαν με μερικές μέρες καθυστέρηση το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών του 2012 στη ΔΕΗ, εμφανίζονται να εξακολουθούν να το χρωστούν στην εφορία!

Και αυτό διότι στο μεταξύ η Επιχείρηση είχε αποστείλει τις οφειλές στην Εφορία Παλλήνης και το ποσό που κατέβαλαν για το φόρο στη ΔΕΗ, συμψηφίστηκε με επόμενους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι υπόχρεοι έλαβαν πριν λίγες μέρες επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών ως ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες και καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούσαν ότι το είχαν πληρώσει, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται για διπλοπληρωμή του φόρου.

Το ποσό που τους καλεί να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών αφορά εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ. Η ΔΕΗ, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, είχε ενημερώσει το κοινό με σχετικό δελτίο Τύπου (στις 31.5.2013) ότι θα πραγματοποιούσε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και θα απέστελλε τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών. Αρκετοί υπόχρεοι πλήρωσαν τον λογαριασμό και κατ’ επέκταση το ΕΕΤΗΔΕ μερικές μέρες μετά την 22α Ιουνίου. Δηλαδή η ΔΕΗ είχε ήδη αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία με όσους δεν είχαν πληρώσει το τέλος ακινήτων μέχρι και 21 Ιουνίου 2013.

Ωστόσο, στον επόμενο λογαριασμό (μετά τις 21.6.13), εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ μια διακριτή γραμμή με τίτλο «Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ» και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο. Το ποσό αυτό όμως θα έπρεπε να το εισπράξουν από τα ταμεία της ΔΕΗ πριν από την έκδοση του νέου λογαριασμού. Για όσους δεν πήγαν να εισπράξουν το ποσό η ΔΕΗ αποφάσισε να το συμψηφίσει με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς, όπως προκύπτει, κάποιοι φορολογούμενοι δεν το αντιλήφθηκαν με αποτέλεσμα όταν έλαβαν την επιστολή του υπουργείου Οικονομικών να θεωρούν ότι πρόκειται για διπλοπληρωμή.