Σύντομα πολυκατάστημα της Praktiker Hellas και στην Ανθούσα

Το 6ο πολυκατάστημα της Praktiker Hellas στο λεκανοπέδιο Αττικής πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στην Ανθούσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις που επί σειρά ετών και μέχρι το 2012,  λειτουργούσε υπό την ευθύνη της εταιρείας Rota Α.Ε. το εκθεσιακό κέντρο Expo Athens. 

Η συμφωνία της μίσθωσης επιτεύχθηκε πριν λίγους μήνες και στον τρέχοντα χρόνο γίνονται εργασίες εξωραϊσμού και προσαρμογής των εσωτερικών χώρων του ακινήτου με προοπτική το νέο πολυκατάστημα να λειτουργήσει σε σχετικά σύντομο χρόνο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Νεολόγου”, το αρχικό ενδιαφέρον της Praktiker Hellas για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης της στην ανατολική Αττική είχε εστιαστεί στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων, “Smart Park”, δεύτερες όμως σκέψεις σε συνέχεια επισταμένων μετρήσεων της αγοράς και σε συνάρτηση με τα είδη των προϊόντων που πραγματεύεται, κατέληξε στο ακίνητο της Ανθούσας συνολικής έκτασης περίπου 32.000 τ.μ.

Κατά κοινή ομολογία ανθρώπων με καλή γνώση της αγοράς, η επιλογή της Ανθούσας για τη δημιουργία του 6ου πολυκαταστήματος της Praktiker Hellas Εμπορική ΑΕ στην περιφέρεια Αττικής θεωρείται επιτυχημένη αφενός γιατί καλύπτει ένα δικό της κενό στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αττικής και αφετέρου γιατί μέσω της αττικής οδού, έξοδος 14, παρέχει πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό των βορείων προαστίων.

Υπενθυμίζεται, ότι σε παράπλευρο χώρο του ακινήτου που θα στεγαστεί το νέο πολυκατάστημα της Praktiker Hellas, ο Δήμος Παλλήνης είχε επιλέξει το 2015 να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων/πράσινο σημείο με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις τόσο από πλευράς της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατοίκων της Ανθούσας όσο και από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, κατέφυγε και στη δικαιοσύνη.

Το θέμα έπαψε να υφίσταται μετά την αναγκαστική απόσυρση της πρότασης του Δήμου Παλλήνης δεδομένου ότι υπήρχε δυσαρμονία μεταξύ των προβλεπομένων από το Σχέδιο Πόλης Ανθούσας και της βούλησης της δημοτικής αρχής.

Τέλος και σε ότι αφορά την εν γένει “ταυτότητα” της Praktiker Hellas, ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία:

Η Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος του καναδικού ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited και διατηρεί 15 καταστήματα σε όλη τη χώρα συνολικής έκτασης 90.000 τ.μ., ενώ προσφέρει 50.000 προϊόντα σε περίπου 6.000.000 πελάτες ετησίως.

Η εταιρία κατέγραψε αύξηση στον κύκλο εργασιών της κατά 6,2% για το 2016, κλείνοντας το Οικονομικό Έτος στα €177,5 εκατ., έναντι των €167,1 εκατ. της χρήσης 2015.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν στα €4,2 εκατ. έναντι των €3 εκατ. το 2015. Αύξηση παρουσιάστηκε και στα ίδια κεφάλαια τα οποία το 2016 ανήλθαν στα €12,2 εκατ. από τα €8,1 εκατ. του οικονομικού έτους 2015.