fbpx

Ντέρμπι κορυφής σε Γαλλία και Ισπανία

Κυριακάτικα ντέρμπι κορυφής σε Λιγκ 1 και Λα Λίγκα. Θα καταφέρουν Παρί και Μπαρτσελόνα να επιβεβαιώσουν την εγχώρια κυριαρχία τους απέναντι σε Μονακό και Βαλένθια; 

Μερικά σπουδαία παιχνίδια υπάρχουν στο Κυριακάτικο πρόγραμμα μας. Εξαιρετικός τρόπος να τελειώσεις την εβδομάδα σου. Γαλλία και Ισπανία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος είναι προ των πυλών. Ενημερώθηκες;

Αρχίζουμε φυσικά με το εγχώριο πρωτάθλημα, τη Σουπερλίγκ. Τέσσερις αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της ημέρας. Νωρίς το μεσημέρι (15:00) ο ΠΑΟΚ πάει στη Νέα Σμύρνη παίζει με τον Πανιώνιο. Και μπορεί ο Πανιώνιος να περνάει μια περίεργη περίοδο (τιμωρίες σε ποδοσφαιριστές κλπ) αλλά πάντα παραμένει επικίνδυνος στην έδρα του. Αργά το απόγευμα (19:30), ο πρωταθλητής Ολυμπιακός παίζει στην Κέρκυρα. Μετά το ευρωπαϊκό τους παιχνίδι, οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να συνεχίσουν τα νικηφόρα τους -εν Ελλάδι- αποτελέσματα. Στο ενδιάμεσο, ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη το Λεβαδειακό και ο Παναιτωλικός φιλοξενεί την ανεβασμένη Λάρισα.

Ένα από τα παιχνίδια της ημέρας, γίνεται στη Γαλλία. Εκεί όπου η πρωταθλήτρια Μονακό, υποδέχεται την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν (22:00). Έκανε τρομερές αλλαγές στο ρόστερ η ομάδα του Ζαρντίμ, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά είναι η πρωταθλήτρια! Η Παρί της εκπληκτικής τριάδας Νεϊμάρ-Καβάνι-Μ’Μπαπέ θέλει να κατακτήσει εκ νέου το πρωτάθλημα και το ματς αυτό είναι ο ιδανικός τρόπος να το δηλώσει. Νωρίς το μεσημέρι, η Νις φιλοξενεί τη Λυών. Δυνατό παιχνίδι, δυνατή έδρα η Νίκαια, φοβερή η επιθετική γραμμή της Λυών φέτος Λίγο μετά, η Μαρσέιγ υποδέχεται την Γκίνγκαμπ.

Στην Ισπανία έχουμε ντέρμπι κορυφής. Η εκπληκτική, φέτος, Βαλένθια του Μαρσελίνιο, όντας στην δεύτερη θέση, υποδέχεται (21:45) την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ολόκληρη η Ισπανία περιμένει να δει πως θα αντιμετωπίσουν οι “νυχτερίδες” του Μαρσελίνιο, το Μέσι και την πρωτοπόρο Μπάρτσα. Νωρίτερα (19:30) η Βιγιαρεάλ φιλοξενεί τη Σεβίλλη. Σημαντικό παιχνίδι, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Εντουάρντο Μπερίσο που συγκλόνισε τον πλανήτη. Λα Κορούνια – Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ – Λας Πάλμας τ’ άλλα δυο παιχνίδια. 

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Κυριακής είναι -όπως πάντα- στην Ιταλία. Πέντε παιχνίδια στο καλεντάρι. Το πιο ενδιαφέρον ίσως παιχνίδι γίνεται αργά το απόγευμα (19:00) στη Ρώμη, μεταξύ της Λάτσιο και της Φιορεντίνα. Θέλει να μείνει εντός τετράδας η Λάτσιο του Σιμόνε Ιντσάγκι, ενώ η Φιορεντίνα αν και αποδυναμωμενη παραμένει επικίνδυνη. Η Γιουβέντους, μετά την ήττα στη Γένοβα και το “μπλέξιμο” στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοξενεί την Κροτόνε. Θεωρητικά είναι εύκολο το βράδυ της “Βέκια Σινιόρε”, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος με την “στρογγυλή θεά”. Η πρωτοπόρος Νάπολι πάει στην έδρα της Ουντινέζε και θέλει να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το δώρο της Γιούβε από τη Γένοβα. Νωρίς το μεσημέρι η Μίλαν φιλοξενεί την Τορίνο. Πάντα σε κίνδυνο η θέση του Μοντέλα και κάθε Κυριακή θα παλεύει γι’ αυτήν. Τέλος, η Ρόμα θέλοντας να παραμείνει κοντά στην κορυφή πάει στη Γένοβα για να παίξει με την Τζένοα. 

Στην Αγγλία θα γίνουν τρια παιχνίδια στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Η Μάντσεστερ Σίτι, η πρωτοπόρος ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, πάει στην έδρα της Χάντερσφιλντ. Ακόμα μια “παράσταση” των “Πολιτών” ή μήπως θα έχουμε μια κλασική έκπληξη τύπου “Πρέμιερ Λιγκ”; Λίγο πριν, η Άρσεναλ πάει στην δύσκολη έδρα της Μπέρνλι με την οποία ισοβαθμούν στη βαθμολογία! Εντυπωσιακό στατιστικό για την ομάδα του Σον Ντάιτς. Τέλος, το πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, είναι και το πιο αμφίρροπο. Η Σαουθάμπτον υποδέχεται την απογοητευτική Έβερτον του Ντέιβιντ Άνσγουορθ. Καμία από τις δυο δεν τα πηγαίνει όπως υπολόγιζε στην αρχή της σεζόν και το ματς είναι μια καλή ευκαιρία και για τους δυο για ένα “αναζωογονητικό” αποτέλεσμα.

Ολοκληρώνουμε, την περιήγησή με την Μπουντεσλίγκα. Γεμάτο ντέρμπι το πρόγραμμα του Σαββάτου, πιο “ήρεμο” αυτό της Κυριακής αλλά καθόλου “βαρετό”. Το Αμβούργο φιλοξενεί τη Χοφενχάιμ και ο “δάσκαλος” Μάρκους Γκίζντολ θα τεθεί αντιμέτωπος ακόμη μια φορά με το “μαθητή”, Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Λίγο αργότερα, η Κολωνία υποδέχεται τη Χέρτα Βερολίνου. Κακή χρονιά και για τις δυο ομάδες, σίγουρα θα βλέπουν το παιχνίδι ως ευκαιρία να “ξεκολλήσουν”.