Μικρή μετατόπιση των διοικητικών ορίων των Δήμων, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου

Η οδός Δεξαμενής αρχή του νέου διοικητικού ορίου των Δήμων, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου

Μικρή, μετατόπιση των διοικητικών ορίων των Δήμων, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου συναποφασίστηκε μεταξύ των δύο δημοτικών αρχών και επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Ειδικότερα: όσα οικοδομικά τετράγωνα του οικισμού Πανόραμα Παλλήνης που μέχρι σήμερα βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου περιέρχονται στην διοικητική δικαιοδοσία του Δήμου Παλλήνης και (…η μερίδα του λέοντος!) 14 οικοδομικά τετράγωνα τμήματος της περιοχής Ντραφίου πλέον, θα υπάγονται στην δικαιοδοσία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Με βάση την κοινή πρόταση των δύο Δημάρχων, το νέο διοικητικό όριο των δύο Δήμων διέρχεται από τις οδούς, Δεξαμενής, Κρυψάνης, Μακεδονίας, Τσακάλωφ, Σαχτούρη, Κριεζή, Θρακών, Μακεδόνων και Θεσσαλών.

Η υπόθεση είναι σχετικά παλιά, οι «παρενέργειές της» αναδείχθηκαν κυρίως μετά τις συνενώσεις των Δήμων με σημαντικότερο χαρακτηριστικό, την ταλαιπωρία των πολιτών που διαμένουν στις δύο περιοχές και ευκαιρίας δοθείσης, να επισημανθεί ότι μεταξύ των δύο Δήμων τα διοικητικά όρια δεν ήταν επαρκώς καθορισμένα και όταν κάποια στιγμή ζητήθηκαν στοιχεία στα αρχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν βρέθηκαν.

Οι δύο Δήμαρχοι συνδιαμόρφωσαν πρόταση ως προς τον καθορισμό των διοικητικών ορίων με γνώμονα «την οικιστική συνοχή της κάθε περιοχής» και την υπέβαλλαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τα περαιτέρω.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης συγκρότησε επιτροπή προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης -επικεφαλής της ήταν η Ειρηνοδίκης Κρωπίας, κ. Αθηνά Μαρκάκη-και το ζήτημα ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε προχθεσινή συνεδρίαση.

Απομένουν οι διαδικασίες πλήρους νομιμοποίησης της υπόθεσης οι οποίες, στη χώρα μας, ως συνήθως, «θέλουν» το δικό τους χρόνο και παρεμπιπτόντως, απομένει και μια σαφής, δημόσια ανακοίνωση εκ μέρους του Δημάρχου Παλλήνης ως προς το τι ακριβώς έχει συμβεί, παραβιάζοντας έστω για μια πρώτη φορά την 10χρονη ανεξήγητη εμμονή του να κρύβει από τους συνδημότες του ό,τι τους αφορά!