ΣΥΡΙΖΑ: Το ντιμπέιτ στην ατζέντα σύσκεψης των υποψηφίων για τα οργανωτικά της εκλογής

Σύσκεψη των «τεσσάρων» για οργανωτικές λεπτομέρειες σε σχέση με τη διαδικασία εκλογής πραγματοποιείται το απόγευμα γύρω στις 5, όπου αναμένεται να τεθεί και το θέμα του ντιμπέιτ.  

Για την ακρίβεια στη σύσκεψη, θα συμμετάσχουν υπό την Γραμματέα της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οι εκπρόσωποι από τα επιτελεία των υποψηφίων.

Αναμένεται δε η συζήτηση να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς κάποιοι εκ των συμμετεχόντων συνοδεύουν τους υποψηφίους στις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι εκ των υποψηφίων ο Νίκος Παππάς θέτει επίμονα το ζήτημα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ και γι’ αυτό έχει προτείνει ως ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου. 

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος εκτιμά ότι σε αυτή την ημερομηνία είναι εφικτό να γίνει το ντιμπέιτ, με βάση και τα δημοσιοποιημένα προγράμματα περιοδειών των υποψηφίων και με δεδομένο ότι η ΕΡΤ έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει τη διαδικασία.

Επιπλέον, έχει σημειώσει ότι θεωρεί σημαντικό το ντιμπέιτ και για την ανάδειξη των διαφορών των υποψηφίων και για την δημιουργία ενός πολιτικού γεγονότος που θα τονώσει και τη συμμετοχή, που είναι και το μεγάλο στοίχημα της εσωκομματικής κάλπης.

Ο Νίκος Παππάς, έχει ήδη ενημερώσει τηλεφωνικώς την Ράνια Σβίγκου για την πρότασή του. Αναμένεται στο πλαίσιο της σύσκεψης όπου θα συζητηθεί όλη η γκάμα των πρακτικών ζητημάτων, πώς θα τοποθετηθούν και οι άλλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι κατ’ αρχάς έχουν δηλώσει θετικοί την ίδια ώρα ωστόσο έχουν σφιχτά προγράμματα περιοδειών σε όλη τη χώρα, καθώς ο χρόνος που απομένει είναι σχεδόν δύο εβδομάδες.