Πρόταση – παρέμβαση από τέσσερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Κείμενο συμβολής στη διαμόρφωση της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση οι Σπύρος Δανέλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου.  

Κεντρική ιδέα της παρέμβασης των τεσσάρων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου αποτελεί η ανάγκη διαμόρφωσης ενός ευρύτατου προοδευτικού κοινωνικού μπλοκ που θα σταθεί απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης, κυρίως, όμως η ανάδειξη μιας συνολικής εναλλακτικής πρότασης προοδευτικής διακυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται, η πρόταση αυτή αφορά όσες δυνάμεις θέλουν να δεσμευτούν σε ένα πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση και θα πρέπει να απευθυνθεί στους οργανωμένους φορείς της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

Στο κείμενο γίνεται ειδική μνεία στο κυβερνητικό μοντέλο της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι «το παρελθόν το οποίο δίχασε την ευρύτερη προοδευτική παράταξη δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμο εμπόδιο και πρόσχημα για την αναβολή της προγραμματικής σύγκλισης των δυνάμεων του προοδευτικού πόλου».

Οι συντάκτες του κειμένου επισημαίνουν, μάλιστα, ότι οι πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επιτάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και στο ΚΙΝΑΛ να γυρίσουν γρήγορα και αποφασιστικά σελίδα στις μεταξύ του σχέσεις. Ακολουθεί το κείμενο παρέμβασης των τεσσάρων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Για το Σχέδιο απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου

Η ΝΔ με τον εκλογικό χαρακτήρα που προσέδωσε στον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό επιβεβαίωσε την πρόθεση της να αναζητήσει παράθυρο ευκαιρίας για να κάνει το 2021 έτος εκλογών.

Ελπίζει ότι θα βρει το μαζικό κίνημα σε δύσκολη θέση λόγω των συνθηκών της πανδημίας και τις προοδευτικές δυνάμεις κατακερματισμένες και ανέτοιμες. Πιστεύει επίσης στην αντοχή του αντί ΣΥΡΙΖΑ μετώπου για το οποίο εργάζεται ακατάπαυστα η πλειοψηφία των ελεγχόμενων και προκλητικά οικονομικά τροφοδοτούμενων ΜΜΕ.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει απάντηση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που φιλοδοξεί να αποτελεί συμβολή για μια νικηφόρα αντεπίθεση όλων των δυνάμεων οι οποίες διαφωνούν εμπράκτως με την νεοφιλελεύθερη ατζέντα και συνειδητοποιούν τους κινδύνους για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και το κράτος δικαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.