Αναζητείται “ανενεργό” στρατόπεδο εντός Αττικής για να γίνει χώρος κράτησης πολιτών για οικονομικά αδικήματα

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης “αναζητείται” στρατόπεδο εντός της Αττικής για να μετατραπεί σε χώρο κράτησης πολιτών με ποινές φυλάκισης για οικονομικά αδικήματα. Η “περιρρέουσα” εξαγγελία έγινε χθες από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Α. Ρουπακιώτη στα πλαίσια αποσυμφόρησης και διαχωρισμού των φυλακών δεδομένου ότι ως και σήμερα, ποινικοί και “οικονομικοί” κρατούμενοι συστεγάζονται στους ίδιους θαλάμους.

Σημειώνεται ότι τα ανενεργά στρατόπεδα εντός Αττικής είναι λιγότερα από πέντε και μεταξύ αυτών το στρατόπεδο της Κάντζας για το οποίο ο ΑΟΟΑ ποτέ ως και σήμερα δεν αποποιήθηκε του ενδιαφέροντος του για την μετατροπή του σε χώρο δημιουργίας κατοικιών των αξιωματικών ενόπλων δυνάμεων.

Με την ευκαιρία: η δημοτική αρχή ας αναζητήσει ενημέρωση από το ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τις εκ μέρους του σχεδιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ). Τα όσα σχεδιάζονται για το Πικέρμι, δεδομένου ότι υπάρχει έκταση του ΑΟΟΑ και εκεί (στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τι πρόκειται να γίνει και όταν το αντιληφθούν θα …..τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν!) ενδέχεται να επηρεάσει και το “καθεστώς” που σήμερα χαρακτηρίζει το στρατόπεδο Κάντζας.