Τα ΕΛ.ΤΑ μετατρέπονται σε Κέντρα Ενημέρωσης των ασφαλιστικών ταμείων!

Χρέη “Κέντρων Εξυπηρέτησης” των ασφαλισμένων αλλά και των ανέργων θα διαδραματίσουν τα υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτό, ανακοινώθηκε, σήμερα, από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό, Τ. Πετρόπουλο.

Στόχος της συμφωνίας, Υπ. Εργασίας – ΕΛΤΑ είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η συμφωνία των δύο πλευρών

  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σημείων εξυπηρέτησης / ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).
  • Να εξεταστεί η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
  • Να υλοποιηθούν κοινές δράσεις επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας “Εργόσημο”, τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους, από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.
  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.
  • Να ενημερωθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και ειδικότερα τη δωρεάν αποστολή επιστολών.
  • Στο πλαίσιο, αυτό, συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.