Στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στο Γέρακα ήρθε και μίλησε το πρωί κ. Αλέξης Τσίπρας

Στους εργαζόμενους στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στο Γέρακα μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξης Τσίπρας εστιάζοντας την αναφορά του στην κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Α. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι “οι επενδυτές δεν θα έρθουν να επενδύσουν, σε μια οικονομία που καταρρέει, σε μια οικονομία που κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα κι όταν διαρκώς ψηφίζονται μέτρα λιτότητας, ύφεσης, όταν είμαστε διαρκώς σε αυτό το σπιράλ του θανάτου.”

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα -οπότε και θα έρθουν οι επενδυτές- είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό καθεστώς εργασίας, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς και να δώσουμε τη δυνατότητα ανάκαμψης που έρχεται μόνο μέσα από την αύξηση του κατώτατου θεσμοθετημένου μισθού, έτσι ώστε αυτοί, οι οποίοι ό,τι λαμβάνουν το δαπανούν, να μπορέσουν να έχουν καταναλωτικές δαπάνες για να κινηθεί ξανά η οικονομία».

Αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση της τρόικας, ο κ Τσίπρας, είπε ότι «τα χρηματοδοτικά κενά στους τραπεζικούς ισολογισμούς, σε συνδυασμό με τα 2,7 δισ. δημοσιονομικού ελλείμματος που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας, ενέχουν τον μεγάλο κίνδυνο η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα να μην είναι μια …. ανοιξιάτικη βόλτα, μια ανοιξιάτικη εκδρομή των Βορειοευρωπαίων στο μεσογειακό Νότο, αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς».