Συνελήφθησαν οι δύο ύποπτοι για την δολοφονία του 51χρονου επιχειρηματία στην Χαλκίδα

Σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας στη Χαλκίδα το πρωί της 12ης Νοεμβρίου:

Συνελήφθη και ο δεύτερος ύποπτος που φέρεται να συμμετείχε στην διάπραξη του στυγερού εγκλήματος. Πρόκειται για τον τον 28χρονο Σύρο Μπαϊμάν Άισα. Κρυβότανε στη Μεσαρά του Ηρακλείου Κρήτης όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι αξιοποίησαν τις σχετικές πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους.

Ο δεύτερος ύποπτος που φέρεται να συμμετείχε στην διάπραξη του στυγερού εγκλήματος. Είχε καταφύγει στην Ολλανδία την επομένη του εγκλήματος

Όπως, είναι ήδη γνωστό, ανήμερα των Χριστουγέννων, συνελήφθη στην Ολλανδία από τις αστυνομικές αρχές της χώρας, ο 46χρονος ομοεθνής συνεργός του, Γιουσέφ Χουράν σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονταν την υπόθεση είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι φέρονται να είχαν στενές σχέσεις με τον 51χρονο ιδιοκτήτη μπουτίκ.

Μάλιστα, είχε εκδοθεί εισαγγελική απόφαση να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους.

Σε βάρος και των δυο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς άρπαξαν από το σπίτι τού θύματος ένα κινητό, ένα ρολόι και κοσμήματα, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητό του το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν.

Το Νίκο Τσακανίκα που διατηρούσε μπουτίκ με επώνυμα ρούχα είχε βρει νεκρό η αδελφή του, η οποία τον έψαχνε καθώς δεν απαντούσε στις κλήσεις της.

Ο άτυχος άντρας ήταν δεμένος σε μια καρέκλα φορώντας μόνο το εσώρουχό του και παρ’ ότι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, γεγονός που μαρτυρούσε ότι είχε ανοίξει την πόρτα στους δολοφόνους του.