Πληρωμές επιδομάτων & συντάξεων από σήμερα έως & την Παρασκευή

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τετραήμερο πληρωμών για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή με την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Επισημαίνεται ότι τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση για όλους τους δικαιούχους την 25η κάθε μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σήμερα θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα:

1. Σήμερα θα καταβληθούν 63,2 εκατ. ευρώ σε 152.962 δικαιούχους για τα αναπηρικά επιδόματα του Ιουνίου. Έτσι, οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (π.χ. τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.).

2. Σήμερα, επίσης, θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, σήμερα θα καταβληθούν για συντάξεις και επιδόματα μηνός Ιουλίου ανασφάλιστων υπερηλίκων 11,28 εκατ. ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντα μήνα, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Επισημαίνεται πως η ημερομηνία πληρωμών των ανασφάλιστων υπερηλίκων ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

3. ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα καταβάλουν σήμερα τις συντάξεις Ιουλίου, καθώς με πρόσφατο νόμο ορίστηκε ότι για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα είναι η ημέρα πληρωμής των συντάξεών τους.

4. Μεθαύριο Πέμπτη (27 Ιουνίου) θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου με τα ποσά των συντάξεων Ιουλίου. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου την ερχόμενη Τρίτη (2 Ιουλίου).

5. Την προσεχή Παρασκευή (28 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019.

Το ποσό των 53.247.726,20 ευρώ θα καταβληθεί σε 258.482 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 480.000 άτομα.