ΟΧΙ στην κατάργηση των ΝΠΙΔ των Δήμων αποφαίνεται η Περιφερ. Ένωση Δήμων Κεντρ. Μακεδονίας.

Καμία αντίδραση από ΠΕΔΑ & ΚΕΔΕ!

Να καταργηθεί η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την καταγγελία σύμβασης υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ, ζητάει με ψήφισμα της που εγκρίθηκε ομόφωνα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η μονομερής “άνωθεν” κατάργηση θέσεων εργασίας, η μονομερής “άνωθεν” διαγραφή ολόκληρων δημοτικών φορέων, πλήττει καίρια όχι μόνον τις εργασιακές σχέσεις που συνάπτονται στο πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων, όχι μόνον την μορφή των Δημοτικών Επιχειρήσεων ως ειδικότερης έκφανσης αυτοδιοικητικής παρουσίας, αλλά αυτό τον ίδιο τον πυρήνα της υπόστασης των Δήμων ως αυτοδιοικούμενων Οργανισμών», επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν από την ΚΕΔΕ να ηγηθεί της προσπάθειας για κατάργηση της διάταξης η οποία, όπως επισημαίνουν, πλήττει την υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από πλευράς ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ ουδεμία αντίδραση εκδηλώθηκε ως και σήμερα. Προφανώς επαναπαύονται από την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ενδεχόμενη κατάργηση των ΝΠΙΔ χωρίς την έγκριση των ιδίων των Δήμων συνιστά συνταγματική παραβίαση.