Επανεμφανίστηκαν οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ αλλά μέχρι Δουκίσης Πλακεντίας λόγω απεργίας στον Προαστιακό

Ξεκίνησαν μετά τις 14:00 τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό, ενώ μετά τις 3 το μεσημέρι μπήκαν σε κυκλοφορία και οι συρμοί του ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Τα δρομολόγια σε πρώτο χρόνο θα γίνονται με μικρότερη συχνότητα της συνήθους, όμως, αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεδομένου ότι συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους.

Ήδη, ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων έχει λάβει τα φύλλα πορείας σε συνέχεια της χθεσινής επιστράτευσης.

Τονίζεται ότι από το βράδυ της Πέμπτης που άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ, πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να βγουν στις ράγες οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς. Δεδομένου ότι οι συρμοί τελούν σε ακινησία τις τελευταίες εννέα ημέρες, χρήζουν μίας σειράς τυπικών μεν, αλλά απαραίτητων δε για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών, ελέγχων.

Εκτιμάται ότι μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση τα δρομολόγια θα γίνονται με ρυθμούς Σαββατοκύριακου.

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω – Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του Προαστιακού.

Δεν έχουν τεθεί ακόμη σε κυκλοφορία τα λεωφορεία καθώς αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων.