Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη ο ηρωικός ψαράς Κώστας Αρβανίτης

Κώστας Αρβανίτης

Η κηδεία του ψαρά που την αποφράδα 23η Ιουλίου 2018 διέσωσε με το καΐκι του περίπου 70 άτομα από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τελέστηκε σήμερα δημοσία δαπάνη στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου.

Ο Κώστας Αρβανίτης απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή (9/8) μετά από πολύχρονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, έχοντας τη συντροφιά των δικών του ανθρώπων. Της συζύγου του Χρύσας, του γιου του Δημήτρη, αλλά και του Μαχμούντ Μεσαφέρ, του Αιγύπτιου βοηθού του που συμμετείχε με αυταπάρνηση στη διάσωση της 23ης Ιουλίου.

Ήταν όλοι εκεί, στο τελευταίο «αντίο», μαζί με την αδελφή του, την τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη. Παρούσα και η Πολιτεία, διά της υφυπουργού για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου και του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη.

«Ο Κώστας Αρβανίτης εκείνη τη μέρα διέσωσε την ανθρωπιά και διέσωσε την αλληλεγγύη. Αυτό που θα ήθελα είναι να τον θυμόμαστε όλοι ως υπόδειγμα προσφοράς στην κοινωνία και σε όλους τους συνανθρώπους μας» δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Η Δημοτική φιλαρμονική Ραφήνας Πικερμίου τίμησε τον εκλιπόντα.

Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την Κιβωτό του Κόσμου, ως προσφορά στη μνήμη του Κώστα Αρβανίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ