Αυγουστιάτικη Πανσέληνος την Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 σε αρχαιολογικούς χώρους & μουσεία

Το πιο …διάσημο φεγγάρι της χρονιάς που έχει αποτελέσει έμπνευση για χιλιάδες καλλιτέχνες αλλά και … ερωτευμένους, “γιορτάζεται” το βράδυ της Πέμπτης, 15 Αυγούστου 2019 στην Αττική με εκδηλώσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο.

Επιλέξτε που θα πάτε

Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης

Μουσική βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης την Πέμπτη, 15 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή οι τραγουδιστές, Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός, συνοδεία ορχήστρας, ενώ θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών για το φεγγάρι και όχι μόνο (Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Νταλάρας, Αλεξίου, Σαββόπουλος, κ.ά.).

Την ίδια ημέρα, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές, αλλά και στη φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη.

Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό με μουσικά σύνολα να περιμένουν τους επισκέπτες. Επίσης, οι αρχαιολόγοι του μουσείου ετοιμάζουν θεματικές περιηγήσεις.

Πανσέληνος σε Πνύκα και Φιλοπάππου

Οι Δυτικοί Λόφοι της Αθήνας θα παραμείνουν ανοιχτοί όλο το 24ωρο. Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος (λόφος Φιλοπάππου -ή λόφος των Μουσών- και λόφος Αστεροσκοπείου – ή λόφος των Νυμφών) είναι πολύ όμορφος, ιδανικός για να θαυμάσει κανείς την Πανσέληνο.

Πανσέληνος στο Αμφιάρειο Ωρωπού

Ο Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 24.00, με εκδήλωση που περιλαμβάνει ηχογραφημένη απαγγελία ποιημάτων από καταξιωμένους Έλληνες ποιητές.