Αύριο το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα και σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα

kede
kede

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη, 30 Μαΐου και ώρα 10.00 π.μ. στα Ιωάννινα οι διήμερες εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με κεντρικό θέμα συζήτησης και αίτημα: «Η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας.» Το Δήμο Παλλήνης θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος.

Με βάση τις περιρρέουσες ενδείξεις από ευκαταφρόνητο αριθμό Δημάρχων της χώρας, αναμένονται εντάσεις και ισχυρές ενστάσεις κατά των εκπροσώπων της κυβέρνησης για επιχειρούμενες καταργήσεις Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων και τις μεγάλες περικοπές πόρων ακόμη και επί αρμοδιοτήτων που πρόσφατα μεταβιβάστηκαν από την κεντρική διοίκηση στους Δήμους.

Η κήρυξη των εργασιών θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση που θα αφορά στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις τεράστιες περικοπές των πόρων που έχουν γίνει την τελευταία τριετία.
Ειδική αναφορά αναμένεται να γίνει τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τους συνέδρους στις επαπειλούμενες νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων, κυρίως δημοτικών επιχειρήσεων, και απολύσεις εργαζομένων σ΄ αυτά.

  • Στις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων.