Καραντίνα 14 ημερών για όσους φθάνουν στην Βρετανία από το εξωτερικό

Η Βρετανία θα επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε σχεδόν όλους όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, Μπράντον Λιούις.

Από την καραντίνα θα εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια και το ιατρικό προσωπικό, όπως και οι Ιρλανδοί. Εξάλλου ούτε οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία θα υποβάλλονται σε καραντίνα, όπως άφησαν πρόσφατα να εννοηθεί Παρίσι και Λονδίνο.

«Προφανώς οι Βρετανοί πολίτες που θα επιστρέφουν θα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Οι επισκέπτες να είναι προετοιμασμένοι για μια καραντίνα 14 ημερών» εξήγησε ο Λιούις μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Το μέτρο θα επανεξετάζεται «κάθε τρεις εβδομάδες», σύμφωνα με τον Λιούις, καθώς θα προχωρά η σταδιακή άρση του lockdown που αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.

Ο Βρετανός υπουργός διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες με μικρό ποσοστό κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τις λεπτομέρειες του μέτρου αυτού θα παρουσιάσει η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ στη διάρκεια της ημερήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί και η οποία σήμερα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ