“Πράσινη Αριστερά”: Άγραφα, Τήνος, Νάξος, Οίτη, Πάρος, Άνδρος… καταστροφή

(Δελτίο Τύπου) Άγραφα, Τήνος, Νάξος, Οίτη, Πάρος, Άνδρος, Πάνειο όρος, Ερέτρια, Ιεράπετρα. Ξεπερασμένες αντιλήψεις για την παραγωγή ενέργειας.

Υιοθέτηση μεθόδων, μορφών και τρόπων παραγωγής, που έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους επιστημονικούς φορείς.

Μηδενική εθνική περιβαλλοντική στρατηγική, κανένα συγκροτημένο σχέδιο, καμία μελέτη για την απόδοση περιβαλλοντικών «επενδύσεων», παντελής απουσία σοβαρών μελετών για την οικολογική καταστροφή και μεταβολή που επιφέρουν.

Εταιρίες που καταπατούν δημόσιες εκτάσεις και συνεχίζουν τις εργασίες τους ακόμη και μετά από αγωγές (προφανώς δεν φοβούνται διότι υποστηρίζονται «σιωπηρά» από το υπ. Περιβαλλοντικής Καταστροφής)

Απαξία στους Δημάρχους, τους τοπικούς φορείς, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ξύλο στους πολίτες.

Η κυβέρνηση, με τις γνωστές πια τακτικές, αυτές των ΜΑΤ και των αυθόρμητων διαδικτυακών υποστηρικτών («δημοσιογράφων» και «πολιτών»), προσπαθεί από την μια να επιβάλλει στις τοπικές κοινωνίες τα ιδιωτικά συμφέροντα και από την άλλη να «πείσει» το σύνολο των πολιτών ότι υλοποιεί κάποιο σχέδιο που βοηθάει στην ανάπτυξη της χώρας.
ΦΕΥ!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εγκαίρως ενημέρωσε τους πολίτες, ότι ο αντι-Οικολογικός και περιβαλλοντοκτόνος νόμος του κ. Χατζηδάκη, θα δημιουργήσει μόνο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Μαζί με το σύνολο των οικολογικών και περιβαλλοντικών φορέων δηλώσαμε ότι:

επιτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα των κατά βούληση επενδυτικών σχεδίων, εκχωρώντας τον έλεγχο των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτες και επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών,

προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών για την εξασφάλιση υπερκερδών των επενδυτών,

νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων και κατά περίπτωση εντός υγροτόπων και ρεμάτων.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως ων Αιολικών Πάρκων, ώστε να ακούσουν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τα σχέδια στα Πράσα (Τήνος), τα Άγραφα, την Νάξο, την Οίτη, το Πάνειο όρος, την Ερέτρια, την Ιεράπετρα, πριν καταστραφούν οι περιοχές.

Την καλούμε να ανακαλύψει μια νέα έννοια στην πολιτική.

Το διάλογο.

Η χώρα και οι φορείς της έχουν την τεχνογνωσία, την ωριμότητα και τη θέληση να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός Εθνικού Περιβαλλοντικού μοντέλου, με στόχους και στρατηγική για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ