20 εκ. ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ από την Περιφέρεια Αττικής

gipedo_aek
gipedo_aek

Με το ποσό των 20 εκατ. € χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ που θα ανεγερθεί στην ίδια περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας που ήταν ως και την κατεδάφισή του.
Τα χρήματα θα προέρχονται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και η αναγγελία της είδησης απόν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό έγινε στην διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, περίπου πριν δύο ώρες.

«Τηρήσαμε μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Νομαρχία Αθηνών και την υλοποιούμε σήμερα, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής. Ήταν μία δέσμευσή μας προς την ιστορική ομάδα της Α.Ε.Κ. και τον λαό της” είπε ο Περιφερειάρχης.
“Χρηματοδοτούμε με το ποσό των 20 εκ. €, που μπορεί να μην είναι ικανό για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά αποδεικνύουμε ότι, ως Περιφέρεια Αττικής, δε μένουμε στα λόγια. Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, τη ΓΓΑ και την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ., ένα όνειρο χιλιάδων φιλάθλων της Α.Ε.Κ. μπορεί να γίνει πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Σγουρός, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Η ένταξη του σημαντικού αυτού έργου από την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε μετά και την 1η Τροποποίηση του τρέχοντος Προϋπολογισμού Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.