Έντυπο μετακίνησης, sms και έλεγχοι έως και την Κυριακή

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και την Κυριακή. Μέχρι τότε για τις μετακινήσεις χρειάζεται έντυπο και sms, επανέλαβε και την Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξεκαθάρισε πως μέχρι τότε απαγορεύονται οι εκτός τόπου κατοικίας μετακινήσεις σε εξοχικά και χωριά και θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο στους παραβάτες, καθώς οι έλεγχοι θα παραμείνουν συστηματικοί.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως σε περίπτωση παράβασης του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας (σε ΜΜΜ και κλειστούς χώρους) θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Για την Πρωτομαγιά, σημείωσε πως φέτος συγκεντρώσεις ανήμερα του εορτασμού «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», γι’ αυτό και ζήτησε από τα σωματεία εργαζομένων να σεβαστούν τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών κι ασθενών.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως το τελευταίο διήμερο έφθασαν στην Ελλάδα άλλες έξι πτήσεις από το εξωτερικό, με συνολικά 514 επιβάτες. Ελέγχθηκαν όλοι και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό.

«Ο ιός παραμένει εδώ, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία ακόμα. Δεν μπορούμε να έχουμε κι έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Γι’ αυτό και η ατομική ευθύνη του καθενός είναι το μεγάλο μας όπλο» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.