Έκπτωτος ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Στ. Μπαλάσκας από τα αξιώματα του

Σταύρος Μπλάσκας

Έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ έκρινε τον Σταύρο Μπαλάσκα κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών μετά τις δηλώσεις του για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να παραπέμψει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Υπενθυμίζεται, ότι σχολιάζοντας την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια, ο Στ. Μπαλάσκας είχε προχωρήσει σε δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας – θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» σχολίασε, καλεσμένος στον ΣΚΑΪ.

Παρεμβαίνοντας η δημοσιογράφος της εκπομπής, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, επανέλαβε τη φράση του κι εμφανίστηκε βέβαιη ότι με τον όρο «σκουπίδια» εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας, με τον συμπαρουσιαστή της να συμπληρώνει: «όχι τους ανθρώπους;».

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια.

Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».

Αμεσα, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δηλώσεις του συνδικαλιστή διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.