Αλ. Χαρίτσης: Διασφαλίσαμε 270 εκ. ευρώ για τη φιλοξενία όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Στα 270 εκ. ευρώ ανέρχεται φέτος η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφικών σταθμών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2019-2020».

Το ποσό που διατίθεται είναι αυξημένο κατά 35 εκ. ευρώ σε σχέση με τη φετινή σχολική χρονιά (2018-2019).

Συγκεκριμένα οι συνολικές δαπάνες για την υλοποίηση του προγράμματος τη φετινή χρονιά (2018-2019) ανέρχονται σε 235 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 167 εκατ. προέρχονται από εθνικούς πόρους και τα 68 εκατ. από το ΕΣΠΑ.

Ενώ τη νέα σχολική χρονιά, 2019-2020, η χρηματοδότηση του προγράμματος θα ανέλθει στα 270 εκ. ευρώ.

Αλέξης Χαρίτσης, υπουργός Εσωτερικών

Φέτος διασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης ύψους 270 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί ποτέ για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και οι γονείς θα γνωρίζουν έγκαιρα – από τον Ιούλιο – την ένταξή τους στο πρόγραμμα ώστε να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, αυξημένες κατά 9.000 συγκριτικά με πέρυσι ήταν οι επιταγές εισόδου (vouchers) που χορηγήθηκαν σε ωφελούμενες μητέρες για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε δομές παιδικής φροντίδας (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί), τη χρονιά 2018-2019, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».

Ενώ φέτος, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, όλα τα παιδιά θα έχουν μία θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.