24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη, 14η Δεκεμβρίου. Παναττική Στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, στις 14 Δεκεμβρίου 2017, και 3ωρη Παναττική στάση εργασίας, αύριο, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατά την τελευταία συνεδρίαση του. Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά και ζητά την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της Τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, τη μείωση του αφορολογήτου κ.α., καθώς και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο. 

 

Επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση – αφού χαιρέτισε την απεργία-αποχή από την διαδικασία αξιολόγησης – το Γ. Σ. αποφάσισε:

1. Να προχωρήσει άμεσα σε νομικές ενέργειες υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων – που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Ομοσπονδιών και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους για την κάλυψη θέσεων προϊσταμένων – με τους νομικούς που είχαν κάνει τις αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις.

2. Να διαθέσει το ποσό των 5.000 € υπέρ των πλημμυροπαθών της Μάνδρας.

Ακόμη

1. Ενέκρινε  το αίτημα του πρόεδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα», Javied Aslam, για τη ναύλωση δύο λεωφορείων για τη μεταφορά ομοεθνών του στη Μάνδρα, προκειμένου να συνδράμουν τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζοντας χώρους από τη λάσπη.

2. Ενέκρινε την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για τον οικονομικό απολογισμό τρίμηνου.

Παναττική Στάση Εργασίας αύριο Τετάρτη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, ώρα 13:00.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί,

• μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους,

• καμία απόλυση εργαζομένου και

• μαζικές προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει επίσης αντίστοιχες κινητοποιήσεις για την ίδια ημέρα όπου αλλού αποφασιστούν.