Χρ. Σπίρτζης: Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία. Τον Νοέμβριο οι μπάρες στα Μέσα Μεταφοράς

Ουρές παρατηρούνται και την Κυριακή στα εκδοτήρια εισιτηρίων, για την έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, καθώς την Τρίτη 31 Οκτωβρίου πρέπει να ανανεωθούν οι σημερινές χάρτινες μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες τους μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ. 

O υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο νέας παράτασης στη διαδικασία της επί τόπου έκδοσης καρτών στα εκδοτήρια γιατί εκδίδονται 10 χιλιάδες κάρτες την ημέρα και η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Ανακοίνωσε ωστόσο νέα παράταση από τις 10 Νοεμβρίου στις 15 Νοεμβρίου στην εναλλακτική διαδικασία έκδοσης καρτών, αυτή δηλαδή που γίνεται με την κατάθεση ανοικτών φακέλων σε όλα τα εκδοτήρια και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο στα σπίτια τους μέσα σε δύο – τρεις ημέρες.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται και εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα (με την αγορά δηλαδή νέων διαδρομών)

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, οπότε θα λειτουργήσουν και οι μπάρες.

Ο κ Σπιρτζης απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός ΟΑΣΑ όπως είπε αλλά και σε θεσμικούς λόγους όπως αυτό που προέκυψε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Όπως είπε έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο το απόρρητο της μετακίνησης. Εξήγησε επίσης, ότι δε θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία μέσω ΚΕΠ, λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο κ Σπίρτζης τόνισε ακόμη ότι δε θα δείξει καμία ανοχή στα κυκλώματα που θέλουν να σαμποτάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είπε επίσης ότι «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

Ερωτηθείς για τα σενάρια να δοθεί μέρος του υπερπλεονάσματος για τη διαγραφή των δύο τελευταίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ ο κ. Σπίρτζης απάντησε: « Εγώ δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική και να αφορά τα χαμηλά εισοδήματα ».

Αναφερόμενος στη γενική πολιτική της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης. Είπε ωστόσο, ότι είναι υπερήφανοι γιατί όποτε μπορούν να ασκήσουν φιλολαϊκή πολιτική, το κάνουν.