Υπάλληλος της Υ.Π.Α.Δ. στην Παλλήνη, φέρεται εμπλεκόμενος σε απάτη ενσήμων ύψους 300.000 €

Ποινική δίωξη για απάτη, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος υπαλλήλου της Υπηρεσίας Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημόσιου Ανατολικής Αττικής* αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου  άσκησε η Εισαγγελία Αθήνας.  

 

Ο υπάλληλος -έχει συνταξιοδοτεί- φέρεται να πρόσθετε ένσημα στις καρτέλες ασφαλισμένων στον Οργανισμό τα οποία στη συνέχεια καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Από την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις στις οποίες, ένσημα στις καρτέλες των ασφαλισμένων φέρονται να είναι πλαστά με αποτέλεσμα η ζημία του δημοσίου να υπολογίζεται περίπου στις 300.000 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός από τους ωφεληθέντες   ιδιώτες κι ένας λογιστής ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε μεταξύ υπαλλήλου και ασφαλισμένων, φυσικά με το αζημίωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν», οι περισσότεροι των ωφεληθέντων είχαν φτάσει στα όρια συνταξιοδότησης και «αναζητούσαν» ένσημα για να διασφαλίσουν τις συντάξεις τους.

Η ανάκριση συνεχίζεται και διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων υπαλλήλων στην απάτη.

_______________________________________

*Σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, η υπηρεσία στην οποία φέρεται να διαπράχθηκε η απάτη κατονομάζεται ως ΙΚΑ Παλλήνης. Όμως, υπηρεσία λειτουργούσα στην Παλλήνη ως ΙΚΑ δεν υπάρχει. Το ορθόν είναι ότι πρόκειται για την Υπηρεσία Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημόσιου Ανατολικής Αττικής (Υ.Π.Α.Δ.) η οποία μετονομάστηκε σε Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, γνωστότερο ως ΕΟΠΥΥ με γραφεία στην συμβολή των οδών Κρήτης 2 και Μαραθώνος στην Παλλήνη.