Αντίθετη η Περιφέρεια Αττικής στην τοποθέτηση διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγιο Στέφανο

Την κατηγορηματική αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου επανέλαβε ο Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την σταθερή αντίθεση του στο ζήτημα. Υπενθύμισε την αρνητική γνωμοδότησε του Περιφερειακού Συμβούλιου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στις 11/12/2014 και την μετέπειτα απόφασή του (25/04/2017) για την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων εντός της Αττικής διοδίων.

«Θα είμαστε και τώρα, όπως και το 2014, μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και τους δήμους της περιοχής αντίθετοι στην εγκατάσταση πλευρικών διοδίων», τόνισε ο κ. Καραμέρος προσθέτοντας ότι «η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί μεν να σταματήσει τα πρόστιμα που καταβάλλονται υπέρ της εταιρίας εξαιτίας των συμβάσεων Σουφλιά (7 εκ. έως το 2017), αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν διόδια.

Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή της αυτοδιοίκησης και η εταιρεία να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να έχει απέναντι τους πολίτες».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών για εφαρμογή, εντός του 2018, συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης, σημείωσε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί και στην Αττική οδό και στην κατεύθυνση μάλιστα της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ