Ρ. Δούρου & Γ. Ιωακειμίδης, συνυπέγραψαν το “Σύμφωνο προστασίας των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση”

Ρένα Δούρου & Γιώργος Ιωακειμίδης

Το σύμφωνο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης, κ. Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, αμφότεροι, μέλη της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Αναφερόμενη η κ. Ρ. Δούρου κατά την παρέμβασή της σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής στην υπογραφή του Συμφώνου, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι “στόχος είναι να υπερβεί τον τυπικό της χαρακτήρα και να αποτελέσει δέσμευση και διπλή αφετηρία. Η παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου, -είπε η κ. Ρ. Δούρου- οφείλει να σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στο πεδίο δράσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.»

H Περιφερειάρχης αξιοποίησε την ευκαιρία να ζητήσει εκ νέου την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες οι οποίοι επιχειρούν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου, να θωρακιστούν θεσμικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπογραφή του Συμφώνου είναι ανοικτή προς υπογραφή σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους των χωρών μελών του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Gabriele Neff, συνοδευόμενη από την RenateZikmund, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νομοθετικών Δραστηριοτήτων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης,πραγματοποιεί από σήμερα ως αύριο επίσκεψη στην Αθήνα, προσκεκλημένη του Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας Αττικής.