Η 24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό & τραμ αιτία πολλών προβλημάτων στους δρόμους

Ταλαιπωρία και σήμερα  για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικό και τραμ). Τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι έντονα ιδιαίτερα στις λεωφόρους, Μεσογείων και Κηφισίας και μέχρι το ύψος της Κατεχάκη. (ενδεικτική η φωτογραφία από την Κηφισίας στο ύψος του ΟΤΕ). Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από το site της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο υπάρχει συνεχής πληροφόρηση. 

Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το συντονιστικό των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «η ρύθμιση αποτελεί τον “δούρειο ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑΣΥ».