Από το Ιερό του Ποσειδώνος, “καλωσόρισε” η Ανατ. Αττική την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Από την Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα από το Σούνιο ξεκίνησε η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.  Η εν λόγω ημέρα, ήταν η πρώτη του θερινού ηλιοστασίου, η μεγαλύτερη και ταυτόχρονα μελωδικότερη ημέρα του χρόνου, η οποία και σηματοδότησε την αρχή εκατοντάδων εκδηλώσεων που για πέντε ημέρες θα «ηχήσουν» σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας. 

 

Η Τελετή Έναρξης της Γιορτής στην Αττική πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος. Η εκδήλωση βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε μια σύμπραξη μεταξύ Χορωδιακής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Τζαζ μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια από τις σπάνιες φορές που διοργανώνεται μια εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα, καθώς πρόκειται για μια μουσική πρόταση που βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ αρχαίων μνημείων, φυσικού περιβάλλοντος και καλλιτεχνικών ερμηνειών με επιλεγμένα και ειδικά διασκευασμένα μουσικά έργα.

Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν, ο Γεώργιος Χατζηχρόνογλου Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας – Ψαλμωδίες, ο Χάρης Λαμπράκης – Νέυ και φωνή, ο Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο και φωνή, ο Βασίλης Ποδαράς – Κρουστά και φωνή, ο Μάξιμος Δράκος – Πλήκτρα και φωνή και ο Βασίλης Ρακόπουλος – Κιθάρα και φωνή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.