Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κινούμενο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι σε απόσταση αναπνοής από τα Δικαστήρια, όταν περίπου 20 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο, με σκοπό να τον …ελευθερώσουν.  

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλουπου είναι και το μοναδικό…!-  περνούσε από την οδό Μαυροματαίων με προορισμό τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και μετέφερε έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε συλληφθεί για παραεμπόριο.

Οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο περιπολικό με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έσπασαν τα τζάμια. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό, μαζί με τον κρατούμενο, βγήκαν έξω για να μην εγκλωβιστούν. Ακολούθησε συμπλοκή, ενώ ταυτόχρονα οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις.

Οι δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να πάρουν τον αλλοδαπό κρατούμενο, δεν τα κατάφεραν τελικά γιατί στο σημείο έφτασαν πολύ γρήγορα ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, αλλά και μια διμοιρία ΜΑΤ.

Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και αναζήτησαν άσυλο στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στην εισαγγελία με άλλο όχημα.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.